🇹🇷 MİLLİ GURURumuz TOPRAK RAZGATLIOĞLU MİSANO’DA PARLADI, Bahattin Sofuoğlu takım arkadaşının önünde
Misano Superpole Sonuçları – 14 Haziran 2025
Misano’daki Tissot Superpole seansı, Dünya Superbike Şampiyonası’nda heyecanın zirveye ulaştığı anlardan biri oldu. Ancak bu özel günde gözlerimizin çevrildiği tek bir isim vardı: Toprak Razgatlıoğlu. Türk motosikletinin gururu, BMW ile geçirdiği ikinci sezonda yine olağanüstü bir performansa imza attı ve 1’31.856’lık derecesiyle seansı ikinci sırada tamamladı.
Toprak, ikinci çıkışında attığı turda pistin sınırlarını zorlayarak pist rekorunu da kırdı ve BMW M1000RR ile sınırları bir kez daha nasıl zorlayabileceğini gösterdi.
Bulega’dan Rekor Ama Soruşturma Gölgesi
Bulega 1’31.618 ile Misano pist rekorunu kırıp seansı lider tamamladı, ancak Superpole sırasında “yavaş sürüş” yaptığı gerekçesiyle Andrea Iannone ile birlikte inceleme altına alındı. Bu durum, Toprak’ın ilk sıradan başlama ihtimalini canlı tutuyor. Eğer bir ceza gelirse, milli yıldızımız yarışa pole pozisyonundan başlayabilir.
Tarihi An: Bimota 36 Yıl Sonra Ön Sırada
Axel Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team), 1’32.337’lik turuyla üçüncü sırayı aldı ve Bimota’ya 1989’dan bu yana ilk ön sıra startını kazandırdı. Bu, markanın tarihi açısından özel bir an olsa da, Toprak’ın performansı yanında ikinci planda kaldı.
Lowes Kardeşler ve Diğer Öne Çıkanlar
Dördüncü ve beşinci sıralar, İngiliz Lowes kardeşlere gitti. Sam Lowes (Ducati) ve Alex Lowes (Bimota) arasında sadece 0.047 saniye fark vardı. Yamaha adına en iyi sonucu Remy Gardner altıncı sırada elde ederken, İtalyan pilotlar Iannone, Locatelli, Petrucci ve Montella da ilk onu tamamladı. Iannone de tıpkı Bulega gibi yarış komiserlerinin incelemesinde.
TOPRAK’TAN NET MESAJ: “BURADAYIM!”
Toprak Razgatlıoğlu’nun bu performansı yalnızca bir derece değil; Türkiye’nin motor sporlarındaki varlığının, mücadelesinin ve kalitesinin sembolüdür. Yıllar içinde çizdiği istikrarlı grafik ve pistteki kararlılığıyla o artık sadece bir yarışçı değil, bir ilham kaynağıdır. Misano’daki bu çıkışı, onun her daim zirveyi hedeflediğinin bir başka göstergesidir.
🇹🇷 Bahattin Sofuoğlu Mücadeleyi Bırakmıyor
WorldSBK hafta sonunun diğer Türk temsilcisi Bahattin Sofuoğlu ise zorlu geçen antrenman seanslarının ardından Superpole’de elinden geleni ortaya koydu. Yamaha Motoxracing WorldSBK Team adına yarışan genç pilot, yeni motosikletine alışma sürecinde ilerleme kaydederken sıralama turlarında 1’34.991’lik derecesiyle 20. sırada yer aldı ancak tecrübeli takım arkadaşı Rinaldi’nin önünde yer almayı başardı. unutmayalım motor sporlarında ilk rakibimiz takım arkadaşımızdır.
FP1 ve FP2’de yaşadığı iki farklı kazaya rağmen azmini kaybetmeyen Bahattin, teknik aksaklıkların ve gaz kolu probleminin ardından “Yarışta daha fazlasını yapacağım” diyerek umut verdi.
Superpole – İlk 10 Sıra
Sıra | Sürücü | 🇺🇳 Ülke | Takım | Motosiklet | Zaman |
---|---|---|---|---|---|
1 | Nicolo Bulega | 🇮🇹 İtalya | Aruba.it Racing – Ducati | Ducati V4R | 1’31.618 |
2 | Toprak Razgatlıoğlu | 🇹🇷 Türkiye | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team | BMW M1000RR | 1’31.856 |
3 | Axel Bassani | 🇮🇹 İtalya | bimota by Kawasaki Racing Team | Bimota KB998 | 1’32.337 |
4 | Sam Lowes | 🇬🇧 İngiltere | ELF Marc VDS Racing Team | Ducati V4R | 1’32.419 |
5 | Alex Lowes | 🇬🇧 İngiltere | bimota by Kawasaki Racing Team | Bimota KB998 | 1’32.466 |
6 | Remy Gardner | 🇦🇺 Avustralya | GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team | Yamaha YZF R1 | 1’32.562 |
7 | Andrea Iannone | 🇮🇹 İtalya | Team GoEleven | Ducati V4R | 1’32.571 |
8 | Andrea Locatelli | 🇮🇹 İtalya | Pata Maxus Yamaha | Yamaha YZF R1 | 1’32.623 |
9 | Danilo Petrucci | 🇮🇹 İtalya | Barni Spark Racing Team | Ducati V4R | 1’32.656 |
10 | Yari Montella | 🇮🇹 İtalya | Barni Spark Racing Team | Ducati V4R | 1’32.890 |
Gündem Maddeleri:
-
🏁 Bulega rekor kırdı ama soruşturma altında: “Yavaş sürüş” nedeniyle incelemede
-
🥈 Toprak pole’e çok yakın: 0.238 sn fark ve temizlik gibi bir tur
-
🏍️ Bimota 36 yıl sonra ön sırada: Bassani’nin başarısı takımı tarih yazdı
-
👬 Lowes kardeşler 4. ve 5.: İngilizler rekabetin tam ortasında
-
❗ Iannone de incelemede: Yarış sonrası grid cezaları gelebilir
🟥 Grid Cezaları:
-
🇮🇹 Nicolo Bulega → 3 sıra grid cezası (Superpole’de yarış çizgisinde yavaş sürüş)
-
🇮🇹 Andrea Iannone → 3 sıra grid cezası (Aynı ihlal)
Grid :
StartingGridSuperpole Sonucu :
Results (1)