Kategori: WorldSBK

Serafino Foti: “Iker Lecuona Ducati ile Beklentileri Karşıladı!”

Ege Türker Ersan 🕒 24 Şubat 2026

Iker Lecuona, Superbike Dünya Şampiyonası’nda Ducati Panigale V4 R ile ilk yarış haftasını geride bırakırken, Aruba.it Racing Ducati takım yöneticisi Serafino Foti, pilotun performansını değerlendirdi. Foti’ye göre Lecuona, hafta sonu boyunca beklenen hedefi yerine getirdi ve ortalamanın üzerinde bir iş çıkardı.

Phillip Island’da Ducati için unutulmaz bir hafta sonu yaşandı. Takımın öne çıkan ismi Nicolò Bulega, üç galibiyetle sezonun ilk büyük zaferlerini kazandı. Lecuona ise Panigale’ı kendi tarzına uyarlamaya çalışarak sırasıyla 6., 9. ve 8. sırada tamamladı. Foti, bu sonuçların pilotun adaptasyon sürecini başarılı şekilde geçirdiğini söyledi.

Foti’den Lecuona’ya Takdir: “Hedefi Gerçekleştirdi”

Foti, Lecuona’nın hafta sonu boyunca net bir hedefle çalıştığını ve bu hedefi başararak Ducati’nin beklentilerini karşıladığını belirtti. Foti’nin sözleri şöyle:
“İker’in hafta sonu için net bir hedefi vardı ve bunu gerçekleştirdi. MotoGP’den SBK’ya geçiş hiç kolay değil ama o bu süreci iyi yönetti.” Foti’ye göre Lecuona, yarışları bitirerek takımı için değerli veri topladı ve bu, geçiş döneminde en önemli öncelikti.

Foti ayrıca Superpole Race’deki durumun Lecuona’nın sonuçlarını etkilediğini vurguladı; pilot, başlangıçta gruptan dışarı çıkmak zorunda kaldı ve geriden gelerek pozisyonlarını toparladı. Buna rağmen ortaya koyduğu mücadele, ekip tarafından takdir edildi.

Bulega’nın Performansı ve Ducati’nin Formu

Ducati cephesinde Bulega’nın performansı hafta sonu için öne çıktı. Foti, yeni Ducati’nin beklentilerin ötesinde performans gösterdiğini söyledi ve Bulega’nın hem kuru zeminde hem de yağmurda gösterdiği hakimiyeti özellikle övdü. Bulega, yağışlı yarışta hiç denemediği bir motosikletle pistte liderliği kaptığı andan son turuna kadar odaklanarak ilerledi. Foti bunun pilotun olgunlaşmasının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Foti ayrıca Bulega’nın MotoGP’ye yükselme potansiyeline dikkat çekti, ancak bunun aylar alacağını belirtti. Şu an için önceliğin şampiyonluğu kazanmak olduğuna vurgu yapıldı.

Sonuç: Lecuona’dan İyi Başlangıç!

Foti’nin değerlendirmesi, Lecuona’nın Ducati ile geçirdiği ilk yarış haftasında takımın beklentilerini karşılayan bir performans sergilediğini ortaya koyuyor. Foti’nin bakış açısına göre, pilotun ilerlemesi ve adaptasyonu için bu hafta sonu iyi bir başlangıç oldu. Önümüzdeki yarışlara odaklanarak daha da ileriye gitmeyi hedefliyorlar.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!