Kategori: MotoGP

Bastianini’den KTM Yorumu: “Bazı Limitlerimiz Var”

Enea Bastianini, Fransa MotoGP’sinde elde ettiği yedinciliğe rağmen KTM paketinin bazı limitlerini net şekilde gördüklerini söyledi.

Tech3 sürücüsü, Le Mans hafta sonunda yaşadığı iki kazaya rağmen ana yarışta güçlü bir geri dönüş yaparak yedinci sıraya yükseldi.

Zor Hafta Sonu Sonrası Toparlanma

Bastianini, sıralama turlarının ilk bölümündeki kazası sonrası yarışa 14. sıradan başladı. İtalyan sürücü Sprint yarışında da bir kez daha kaza yaptı.

Ancak pazar günkü ana yarışta temposunu yükselten Bastianini, takım arkadaşı olmayan KTM sürücüleri arasında güçlü bir sonuç elde etti.

Sürücü Açıklamaları

“Bugün finiş gördük ama dün iki kez kaza yaptım.”

“Bugün pozisyonumu korumaya çalıştım.”

“Beklentim yaptığım sonuçtan biraz daha yüksekti.”

“KTM’nin Bazı Limitleri Var”

Bastianini’ye göre Le Mans hafta sonu özellikle motosikletin arka lastik kullanımındaki sorunlarını ortaya çıkardı.

“Şu anda bazı limitlerimiz olduğunu düşünüyorum.”

“Bunların ne olduğunu anlamamız gerekiyor.”

Arka Lastikte Hareket Problemi

İtalyan sürücü, yumuşak arka lastikle motosikletin fazla hareket ettiğini ve bunun sürüşü zorlaştırdığını belirtti.

“Yumuşak arka lastikle motosikleti zorlamak bizim için çok zordu.”

“Motosiklette fazla hareket vardı.”

“Bunu yönetmek benim açımdan çok zordu.”

Yarış Sonunda Tempo Düştü

Bastianini, yarışın son bölümünde normal temposunun altında kaldığını da söyledi.

“Yarışın sonunda normalde yapabileceğim kadar hızlı değildim.”

Buna rağmen İtalyan sürücü, takımın ev yarışında alınan sonucun önemli olduğunu vurguladı.

“Takım için iyi bir sonuç oldu çünkü burası onların ev yarışı.”

Folger Uzun Aradan Sonra Finiş Gördü

Sakatlığı süren Maverick Vinales yerine yarışan Jonas Folger ise üç yıl sonra çıktığı ilk MotoGP yarışını tamamladı.

Alman sürücü liderin 73 saniye gerisinde finiş görse de hafta sonunun beklentilerden daha iyi geçtiğini söyledi.

Folger’in Açıklamaları

“Zor bir yarıştı ama hedef yarışı tamamlamak ve öğrenmeye devam etmekti.”

“Özellikle sol omzumdaki fiziksel yorgunluk beni zorladı.”

“Genel olarak hafta sonu beklediğimden daha iyiydi.”

Genel Değerlendirme

Enea Bastianini’nin Le Mans performansı, KTM’nin yarış temposunda belirli seviyeye yaklaşsa da özellikle lastik yönetimi ve motosiklet dengesi konusunda hâlâ gelişime ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Tech3 cephesinde ise Jonas Folger’in uzun aradan sonra yarış mesafesini tamamlaması olumlu karşılandı.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!