Jack Miller Misano’da Hayal Kırıklığı Yaşadı: Spielberg Öncesi Zorlu Hafta Sonu
Jack Miller Misano GP mücadelesine erken veda ederek İtalya’dan puansız ayrıldı. Pramac Yamaha pilotu Jack Miller Misano GP yarışının henüz 2. turunda kazaya karıştı.
Misano’da Erken Veda ve Teknik Arızalar
Misano’daki San Marino GP, gridin üçte biri ve Yamaha sürücülerinin yarısı için finişi göremedi. 43 numara da bu grupta yer aldı. Paolo Campinoti önderliğindeki Pramac takımının deneyimli ismi, Adriyatik kıyısındaki yarışın 2. turunda çakıl havuzuna girdi.
Hafta sonu boyunca sıralamada 18. sıra, Sprint yarışında 17. sıra elde eden Miller, pazar günü de düşen eski takım arkadaşı Pecco Bagnaia’nın arkasında kaldı. Aragon’da Q2’yi kıl payı kaçırıp Brad Binder ile 10. sıra mücadelesi veren pilot, Misano süreci için şunları söyledi:
“İtalya’daki son hafta sonu genel olarak alışılagelmişin dışındaydı. Çünkü son etkinliklerde farklı bir seviyemiz, daha iyi bir hissimiz ve sonucumuz vardı; her şey beklendiğinden farklı gelişti.”
8. Virajdaki Temas ve Mekanik Sorunlar
Pazar günü için M1 üzerinde yapılan değişiklikler sonrası 2026 sonunda padoğa veda edecek olan Avustralyalı, ilk turda dört rakibini geride bıraktı. Ancak 8. virajda kaza meydana geldi. Sürücü o anları şöyle aktardı:
“Sadece erken safhada çok sayıda sıra kazanmaya çalıştım; çünkü ilerleyen bölümlerde öne geçmek inanılmaz derecede zorlaşıyor. Bu hamle başlangıçta çok işe yaradı. 8. virajdan önce Diogo, Fabio ve ben birbirimize çok yakındık. Hepimiz çok geç fren yaptık, hiçbirimiz çizgide kalamadık ve orada olan bana oldu.”
Motosikleti tekrar çalıştıran sporcu, mekanik arızaları şu sözlerle dile getirdi:
“Motosikleti yeniden çalıştırdım ancak çekiş kontrol sisteminde bir hata mesajı belirdi. Bunu da kapatmayı başardım fakat bu kez debriyaj düzgün çalışmamaya başladı.”
Dünya Şampiyonası Tablosu ve Red Bull Ring Hazırlığı
Arka arkaya 4 yarışlık puan serisi son bulan Miller, genel klasmanda 19. sıraya geriledi. Sürücü, puan tablosunda Rins ve temsilcimiz Razgatlıoğlu’nun hemen önünde bulunuyor. 2027 yılında Misano’da Superbike R1 ile yarışacak olan isim, MotoGP kariyerinde iki kez 3. sıra ile podyuma çıktığı Red Bull Ring pistine son kez çıkmaya hazırlanıyor.













Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!