Jorge Martin: “Cuma Günü Her Seferinde Sıfırdan Başlamak Gibi”
Jorge Martin, Japonya Grand Prix’sinin Motegi’deki ilk gününü sekizinci sırada tamamlayarak doğrudan Q2’ye kaldı. Aprilia pilotu, geçen sezonun temel ayarlarının bu pistte kendilerine yeterince yardımcı olmadığını ve Cuma günleri adeta sıfırdan başlamak zorunda kaldıklarını söyledi.
Japonya Grand Prix’sinde Motegi’nin yenilenen asfaltında gerçekleştirilen Cuma seanslarının ardından Jorge Martin doğrudan Q2’ye kalmayı başardı. İspanyol pilot, öğleden sonraki seansı sekizinci sırada tamamladı.
Martin, günün ilk bölümünde motosiklet üzerinde kendisini oldukça iyi hissettiğini ancak öğleden sonra bazı problemlerin ortaya çıktığını belirtti. Orta hamur lastikle beklediği seviyeye ulaşamadıklarını ifade eden Aprilia sürücüsü, soft lastiğe geçtiklerinde motosikletin dengesinin de değiştiğini söyledi.
“Kendimi iyi hissediyorum. Sabah gerçekten çok iyiydim ancak daha sonra motosikletle bazı problemler yaşadık. Sabah ile öğleden sonra arasındaki şartlar biraz değişti. Orta hamurla hızlı olmaya çalıştık ancak beklediğim seviyede değildik. Ardından soft lastiğe geçtik.”
SOFT LASTİKLE DENGE DEĞİŞTİ
Martin, soft lastiğin takılmasıyla birlikte Aprilia’nın dengesinin değiştiğini ve zaman saldırısı sırasında motosikletten maksimum performansı çıkarmakta zorlandığını aktardı.
“Motosikletin dengesi biraz değişti ve hızlı olmama rağmen hız anlamında bir şeyler kaybettim. Time attack’a geldiğimizde her şeyi bir araya getirmemiz gerekiyordu. Hâlâ anlamamız gereken bazı problemler var.”
“CUMA GÜNÜ SIFIRDAN BAŞLIYORUZ”
Martin’in dikkat çeken açıklamalarından biri ise Aprilia’nın geçen sezondan kalan temel ayarlarıyla ilgili oldu.
İspanyol sürücü, mevcut ayarların Cuma günü kendilerine yeterli bir başlangıç noktası sunmadığını ve bu nedenle hafta sonlarına neredeyse yeniden başlamak zorunda kaldıklarını ifade etti.
“Kesinlikle geçen sezonun temeli bizim için çok iyi çalışmıyor. Bu nedenle Cuma günü biraz sıfırdan başlamak zorunda kalmak gibi oluyor. Her durumda hedef Q2’ye kalmaktı ve bunu başardık. Şimdi yarın bir adım daha ileri gitmeye çalışacağız.”
Martin böylece günün sonunda doğrudan Q2 hakkını elde ederken, Cumartesi günü motosiklet üzerinde daha fazla ilerleme kaydetmeyi hedefliyor.
BEZZECCHI İLE VERİ PAYLAŞIMI
Aprilia’da takım arkadaşı Marco Bezzecchi, Motegi’deki Cuma gününü Martin’in önünde tamamlayan isim oldu. Martin özellikle üçüncü sektörde Bezzecchi’nin kendisinden daha rekabetçi olduğunu söyledi.
“Üçüncü sektörde biraz daha rekabetçi görünüyor. Ben henüz kendimi çok güçlü hissetmiyorum ve o bölümde yeterince akıcı sürmüyorum.”
Martin, yalnızca Bezzecchi’ye değil, diğer rakiplerine karşı da nerelerde zaman kaybettiğini incelediğini belirtti. İki Aprilia sürücüsünün birbirine yakın olması ise takım açısından olumlu bir durum olarak değerlendiriliyor.
“Bazı noktalarda o hızlı, bazı noktalarda ise ben hızlıyım. Marco’nun yakınımda olması olumlu çünkü birlikte nasıl daha rekabetçi olabileceğimizi anlayabiliriz. Her zamanki gibi zor olacak ancak gelişmek için çalışıyoruz.”
Martin ayrıca fiziksel olarak kendisini iyi hissettiğini ve Cuma gününü doğrudan Q2 ile tamamlamanın Cumartesi öncesinde önemli bir adım olduğunu belirtti.













Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!