Kategori: MotoGP

Brad Binder: “Yedincilik iyi ama ben çok daha fazlasını istiyorum!”

Ege Türker Ersan 🕒 7 Mart 2026

MotoGP sezonunun açılış yarışı olan Tayland GP’nin ardından Brad Binder performansından kısmen memnun olduğunu ancak çok daha iyi bir sonuç hedeflediğini söyledi.

KTM sürücüsü Buriram’daki yarışta yedinci sırada finiş görürken, takım arkadaşı Pedro Acosta ise hafta sonunun en dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Binder yarış sonrası yaptığı açıklamada elde ettiği sonucun iyi bir başlangıç olduğunu ancak beklentisinin daha yüksek olduğunu dile getirdi.

Binder şunları söyledi:

“Bugün fena değildi. Sezona Q2’ye kalarak ve iki iyi sonuçla başlamak güzel.”

Ancak Güney Afrikalı sürücü elde ettiği sonuçtan tamamen memnun olmadığını da açıkça ifade etti:

Yedincilikten çok daha fazlasını isterdim. Ama şu anda tempom bu. Yine de iyi bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim.”

Yarışın son bölümünde yükseldi

Binder yarışın bitimine altı tur kala 11. sıradaydı. Ancak yarış içinde yaşanan bazı gelişmeler onun sıralamada yükselmesini sağladı. Özellikle Marc Márquez, Alex Márquez ve Joan Mir gibi isimlerin yarış dışı kalması Binder’ın pozisyon kazanmasına yardımcı oldu. Ayrıca Binder, yarış sırasında Francesco Bagnaia’yı da geçerek üst sıralara tırmandı.

KTM’de lastik yönetimi gelişti

Binder’a göre KTM’nin Tayland’daki en büyük gelişimi arka lastik yönetimi oldu. Geçmişte RC16’nın zayıf noktalarından biri olan lastik aşınması konusunda takımın önemli bir adım attığını belirtti.

KTM sürücüsü şu ifadeleri kullandı:

“Oldukça fazla patinaj hissediyordum. Bu yüzden arka lastiği yarış sonuna kadar korumaya çalıştım.”

“Geçen yıla göre iyi bir adım attığımızı düşünüyorum. Özellikle arka lastiği koruma konusunda daha iyiydik.”

Binder sezonun ilk yarışından sonra daha fazla hız bulmaları gerektiğini vurguladı ve gelişim için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

“Hâlâ içimde daha fazlası var. Sadece biraz daha hız bulmamız gerekiyor.”

Tayland GP’nin ardından Binder şampiyonada 6. sırada yer alırken, takım arkadaşı Acosta sezonun ikinci yarışı öncesinde lider olarak Brezilya’ya gidiyor.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!