Kategori: OtoEtkinlik

George Russell Avusturya GP’sinde Pole’den Zafere Uzandı

George Russell, Formula 1 Avusturya Grand Prix’sinde pole pozisyonundan kazanarak kariyerinin yedinci zaferini aldı. Mercedes pilotu, Red Bull Ring‘de 71 turluk yarış boyunca önde kaldı. Bitime doğru farkı kapatan Max Verstappen‘in baskısını 1.611 saniyeyle göğüsledi. Podyumun üçüncü basamağında ise şampiyona lideri Kimi Antonelli yer aldı. Russell bu sonuçla sürücüler şampiyonasında yeniden ikinci sıraya yükseldi.

Russell Önde Başladı, Verstappen Sonda Farkı Kapattı Ama Yetmedi

Russell, 5 kırmızı ışık söndüğünde pole pozisyonundan temiz bir start aldı ve liderliği korudu. Yarışın ortasında Carlos Sainz‘in Williams‘ında ana düzlükte yaşanan elektrik arızası, sanal güvenlik aracını (VSC) devreye soktu. Bu olay sıralamayı yeniden şekillendirdi. Ferrari ise bu evredeki strateji hatasıyla bir podyum fırsatını kaçırdı.

Yarışın açılış turları bazı takımlar için erken bitti. Cadillac, Sergio Pérez ve Valtteri Bottas‘ın fren aşırı ısınması nedeniyle yarış dışı kalmasıyla zor bir gün geçirdi. Lance Stroll ise ERS sorunu nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Son turlara doğru Verstappen hızlandı ve Russell’la olan farkı kapatmaya başladı. Mercedes pilotu baskı altında hata yapmadı ve liderliğini sonuna kadar korudu. Çizgiyi 1.611 saniye önde geçti. Antonelli ise hemen arkasında büyük bir mücadele verdi. ilk turlarda 3 kez dışarı taşıp pozisyon kaybeden İtalyan pilot, etkileyici bir geri dönüş yaptı. Son turda Verstappen’in 0.375 saniyeyle gerisinde kalarak podyumun son basamağına çıktı.

İlk On ve Podyum

Russell’ın liderliğindeki podyumu Verstappen ve Antonelli tamamladı. McLaren‘den Oscar Piastri dördüncü, Ferrari‘den Lewis Hamilton beşinci oldu. Her iki Ferrari pilotu da hayal kırıklığı yaşadı. Hamilton genel tempoyla, Charles Leclerc ise lastik performansıyla mücadele etti.

Sıra Pilot Takım Fark
1 George Russell Mercedes
2 Max Verstappen Red Bull +1.611
3 Kimi Antonelli Mercedes +1.9
4 Oscar Piastri McLaren +21.8
5 Lewis Hamilton Ferrari +26.3
6 Isack Hadjar Red Bull +29.3
7 Lando Norris McLaren +31.5
8 Charles Leclerc Ferrari +45.6
9 Liam Lawson Racing Bulls +1 tur
10 Arvid Lindblad Racing Bulls +1 tur

Russell: “En Üst Basamağa Dönmek İnanılmaz”

Russell, yarışın ardından zaferin kendisi için anlamını şu sözlerle anlattı:

“En üst basamağa geri dönmek inanılmaz. Üzerinden biraz zaman geçmişti, bu yüzden bu akşam bunun tadını kesinlikle çıkaracağım.”

Şampiyonluk Tablosu

Avusturya sonrası Mercedes üstünlüğünü pekiştirdi. Kimi Antonelli 171 puanla sürücüler şampiyonasının lideri konumunda. Onu 131 puanla takım arkadaşı George Russell izliyor. Russell, aradaki farkı 40 puana indirdi. Ferrari’den Lewis Hamilton ise 125 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Sıra Pilot Takım Puan
1 Kimi Antonelli Mercedes 171
2 George Russell Mercedes 131
3 Lewis Hamilton Ferrari 125
4 Oscar Piastri McLaren 80
5 Lando Norris McLaren 79

Markalar şampiyonasında da Mercedes 302 puanla açık ara önde. Ferrari 204 puanla ikinci, McLaren 159 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Sezon ilerledikçe şampiyonluk yarışı giderek iki Mercedes pilotu arasında bir mücadeleye dönüşüyor. Antonelli liderliğini korusa da Russell’ın Avusturya çıkışı, takım içi rekabetin önümüzdeki yarışlarda kızışacağını gösteriyor.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!