Honda Doğruladı: Joan Mir Malezya GP’de Pistlere Dönüyor
Honda, hastalık nedeniyle birkaç yarışı kaçıran Joan Mir‘in Malezya GP‘de MotoGP‘ye döneceğini doğruladı. İspanyol pilot, geçen hafta sonu sosyal medyada yaptığı paylaşımla Sepang‘da yarışlara döneceğinin sinyalini vermişti. Mir, son podyumunu aldığı pistte yeniden motosiklete binecek. Takım arkadaşı Luca Marini de Phillip Island’da yakalandığı virüsün ardından Malezya’da dönmeyi umuyor.
Avusturya’dan Bu Yana Pistlerden Uzak
Mir, Avusturya GP’den bu yana yarışamıyor. İspanyol pilot, çözülmesi için çok sayıda tetkik gerektiren gizemli bir hastalık nedeniyle Japonya, Endonezya ve Avustralya yarışlarını kaçırdı.
Honda HRC Castrol pilotu artık doktorlardan yarışabileceğine dair onayı aldı. Mir, dönüşünü son podyumunu aldığı Sepang International Circuit‘te yapacak.
Mir: “Doktorlar Dönmem İçin Onay Verdi”
Mir, zor geçen süreci ve dönüş kararını şu sözlerle anlattı.
“Kolay bir dönem değildi ve odaklanmamı sürdürmeme, nihai hedef için çalışmama yardım eden tüm yakınlarıma teşekkür etmek istiyorum.”
“Geçen hafta farklı türde motosikletlerle sürüş yapabildim ve doktorlar dönmem için onay verdi.”
“Takımı yeniden görmeyi ve yılın bu son yarışlarında neler yapabileceğimizi görmeyi gerçekten dört gözle bekliyorum.”
“Sepang benim için ve Honda olarak bizim için güzel anıları olan bir pist. Böylesine tanıdık bir pistte dönmenin doğru karar olduğunu düşünüyorum.”
“Hafta sonunun en önemli noktası yeniden motosiklete binmek, takımla yeniden bağ kurmak ve hislerimi kontrol etmek.”
Marini de Malezya’da Dönmeyi Umuyor
Mir’in hastalığı nedeniyle Avustralya’da yerine kimse yarışmadı. Luca Marini de bir virüs nedeniyle hafta sonuna devam edemeyince Phillip Island’da 1. antrenmandan sonra pistte hiç Honda HRC motosikleti kalmadı.
İtalyan pilot da Malezya’da pistlere dönmeyi umuyor. Marini, iyileşme sürecini ve Sepang’ın zorluğunu şu sözlerle değerlendirdi.
“Ne yazık ki Phillip Island’da birkaç turdan fazlasını atamadık ve Cuma gününden bu yana tamamen olabildiğince iyileşmeye odaklandım.”
“Kendimi daha iyi hissetmeye başladım ve spor salonuna dönebildim, ama bir MotoGP motosikleti her zaman farklı bir şeydir.”
“Sepang, koşullarıyla fiziksel olarak zorlu bir pist. Pazar günü yeterli enerjimiz olsun diye yaklaşımı biraz değiştireceğimiz bir hafta sonu olacak ve çok şey havanın nasıl olacağına da bağlı.”
“Hafta sonundan önce sağlık kontrolünden geçmemiz gerekiyor, ama bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum.”
Malezya GP, 30 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Sepang’da koşulacak. Mir’in dönüşü kesinleşirken Marini’nin durumu hafta sonu öncesindeki sağlık kontrolüyle netleşecek.





Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!