Maverick Vinales’ten Guenther Steiner’e yanıt: “Beni dilenci olarak nitelendirdi”
Tech3 KTM sürücüsü Maverick Vinales, Hollanda Grand Prix’si hafta sonunda takım patronu Guenther Steiner’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.
Son haftalarda KTM’yi sert sözlerle eleştiren İspanyol sürücü, 2027 MotoGP geleceğine ilişkin belirsizliğin devam ettiğini belirtirken, Steiner’in açıklamalarında kendisini “dilenci” olarak nitelendirdiğini söyledi.
KTM ile gerilim büyüyor
Vinales, Assen hafta sonunda KTM’nin Brno’daki 850 cc testine kendisini dahil etmemesini, 2027 planlarında yer almayacağının açık göstergesi olarak değerlendirmişti.
Deneyimli pilot ayrıca, KTM’nin kendisine takımda yer olacağını söylemesi nedeniyle başka seçenekleri değerlendirmediğini ve MotoGP dışında kalması halinde bunun sorumlusunun Avusturyalı üretici olacağını ifade etmişti.
Bu sözlerin ardından Tech3 takım patronu Guenther Steiner, Vinales’in açıklamalarının yeni bir koltuk arayan bir sürücü açısından “pek akıllıca olmadığını” söylemişti.
“Beni dilenci olarak nitelendirdi”
Assen’de İspanyol basınına konuşan Vinales, Steiner’in açıklamalarına ilk kez yanıt verdi.
“Bence söyledikleri biraz yanlış yorumlandı ama bazı ifadelerinde bana ‘dilenci’ dedi.”
İspanyol sürücü tartışmayı daha fazla büyütmek istemediğini de vurguladı.
“Bunun dışında söyleyecek başka bir şeyim yok. Benim tek odak noktam güçlü kalmak, mümkün olan en kısa sürede tamamen iyileşmek ve fiziksel olarak en iyi seviyeye ulaşmak.”
“Şu anda 2027 için hiçbir şeyim yok”
Vinales, 2027 MotoGP gridinde yer alma ihtimalinin her geçen gün azaldığını düşündüğünü de açıkça dile getirdi.
“Şu anda elimde hiçbir şey yok. Evet, şu anki hissim bu.”
Omuz sakatlığının performansını ciddi şekilde etkilediğini belirten İspanyol pilot, önceliğinin yeniden eski formuna kavuşmak olduğunu söyledi.
“Bu yarışların keyfini çıkarmak istiyorum. Bunun yolu ise fiziksel olarak daha güçlü olmaktan geçiyor. Şu an bu şekilde yarışmaktan keyif almıyorum.”
“Dört virajda bana yarım saniye fark atıyorlar. Böyle yarışmaktan keyif almıyorum.”
Fabrika koltuğu elinden kaçtı
Geçtiğimiz sezonun ilk bölümünde gösterdiği performans sayesinde fabrika KTM takımına yükselmesi beklenen Vinales’in planları, Almanya GP’de yaşadığı omuz sakatlığının ardından değişti.
KTM’nin fabrika kadrosunu Alex Marquez ve Fabio Di Giannantonio ile oluşturması beklenirken, Tech3 takımının da Luca Marini ve Moto2’nin iddialı isimlerinden Senna Agius’a yöneldiği konuşuluyor.
Bu gelişmeler, MotoGP’nin en başarılı isimlerinden biri olan Maverick Vinales’in 2027 sezonunda grid dışında kalma ihtimalini her geçen gün artırıyor.










Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!