WorldSBK EICMA Italian Round Superpole Yarışı: Lecuona Kazandı, Bulega İkinci

Kategori WorldSBK

Iker Lecuona, WorldSBK’nın EICMA Italian Round‘unda Superpole Yarışı’nı da kazandı ve takım arkadaşı Nicolo Bulega‘yı 2,005 saniye geride bıraktı. Aruba.it Ducati pilotu, cumartesi günkü 1. Yarış’ın ardından Cremona’daki ikinci galibiyetini aldı. Hafta sonuna 146 puan önde giren Bulega’nın farkı iki yarışın sonunda 138 puana indi ve şampiyonluk ilanı 2. Yarış‘a kaldı. Cremona Superpole Yarışı‘nda podyumu Alberto Surra tamamladı.

Lecuona İkinci Yarıda Farkı Açtı

Bulega yarışa daha yumuşak bir arka lastikle başladı ve ilk turlarda takım arkadaşına baskı kurdu. Lecuona ise daha sert bir arka lastik tercih etmişti. Yarışın ikinci yarısında denge İspanyol pilotun lehine döndü ve Lecuona farkı her turda biraz daha açtı.

Pole pozisyonundan başlayan Lecuona, 10 turluk yarışı 12 puanla tamamladı. Bulega ikinci sıradan 9 puan aldı. İki pilot arasındaki fark böylece bir yarışta 3 puan daha kapandı.

1. Yarış’ta da Lecuona Kazanmıştı

Cremona’daki tablo cumartesi şekillenmeye başlamıştı. Lecuona 23 turluk 1. Yarış’ı pole’den başlayıp lider bitirdi ve Bulega’yı 5,591 saniye geride bıraktı. Yarışın en hızlı turu da 1:28.077 ile ona ait oldu. Sam Lowes üçüncü, Lorenzo Baldassarri dördüncü, Garrett Gerloff beşinci oldu.

Bulega’nın şampiyonluğu cumartesi ilan etmesi için Lecuona’dan 15 puan fazla alması gerekiyordu. Lecuona’nın galibiyetiyle bu fark Bulega’nın aleyhine 5 puan değişti ve karar pazara ertelendi. Bulega cumartesi yarışının ardından ikinciliği bilinçli bir tercih olarak anlattı.

“Iker çok güçlüydü, bizden daha hızlıydı. Bu yüzden risk alıp aptalca bir şey denemenin anlamı olmadığına karar verdim. İkincilik çok iyi bir pozisyondu.”

“Şampiyonluğu burada kapatmak isterim, bu yüzden bugünkü ikincilik akıllıca bir pozisyondu. Bazen zeki olmak zorundayız.”

Superpole Yarışı Sonuçları

Surra’nın ardından Yari Montella dördüncü, Sam Lowes beşinci oldu. Alex Lowes bimota ile altıncı sırayı aldı. Tommy Bridewell yedinci, BMW’den Miguel Oliveira sekizinci ve Honda’dan Jake Dixon dokuzuncu olarak son puanı aldı.

Andrea Locatelli 10., Danilo Petrucci 11., Xavi Vierge 12. ve Somkiat Chantra 13. oldu. Mattia Rato 14., Loris Baz 15. ve Axel Bassani 16. sırayı aldı.

Baldassarri, Gerloff, Stefano Manzi ve Alvaro Bautista yarışı tamamlayamadı. Motoxracing Yamaha’da temsilcimiz Bahattin Sofuoğlu‘nun yerini alan Twan Smits de yarış dışı kaldı. Hollandalı pilot 1. Yarış’ta düşmesine rağmen piste dönüp 17. olmuştu.

Şampiyona Durumu

Bulega 582 puanla liderliğini sürdürüyor ve Lecuona 444 puanla ikinci sırada bulunuyor. İki pilot arasındaki fark 138 puan. Sezonda bugünkü 2. Yarış dahil 149 puan kaldı.

2. Yarış bugün 16:30 TSİ‘de 23 tur üzerinden koşulacak. Ardından sezon 9-11 Ekim‘de Estoril ve 16-18 Ekim‘de Jerez ayaklarıyla tamamlanacak.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!