Tardozzi ve Dall’Igna, Marc Marquez’in Mugello Sonrası Geri Dönüşünü Anlattı

Kategori MotoGP

Ducati Lenovo Team pilotu Marc Marquez, Mugello‘da lidere 102 puan geride olduğu MotoGP şampiyonasında artık zirvede. Ducati takım menajeri Davide Tardozzi ve Ducati Corse genel direktörü Gigi Dall’Igna, bu geri dönüşün sırrını anlattı. Marquez, bu hafta sonu Katar‘da yılın ilk şampiyonluk fırsatını yakalayacak.

Mugello’da 102 Puan Geride

Marquez Ducati’ye geçişiyle yeniden doğdu ve Borgo Panigale’nin üreticisi, Cerveralı pilotun performansına büyük ölçüde bağlı hâle geldi. Takım ve pilot, MotoGP’de 2026’da da şampiyonluğa uzanan, ayrılmaz ve kazanan bir ikili oluşturdu.

Şampiyonluk, en azından Mugello yarışına kadar neredeyse imkânsız görünüyordu. Marquez o noktada, dönemin lideri Marco Bezzecchi‘nin (Aprilia) 102 puan gerisindeydi. Pek çokları için kapatılamaz olan bu farkı dokuz kez dünya şampiyonu olan İspanyol pilot, her hamleye karşılık vererek eritti.

Marquez bu süreçte rakiplerinin fazla sayıdaki hatalarından da yararlandı. Ancak fiziksel açıdan en kritik anlara dayanıp bunları da aşabilen efsanevi bir sporcunun yeteneğini ortaya koydu.

Tardozzi: “Tarihin En Büyük Şampiyonu”

Tardozzi’nin bu geri dönüş için çok basit bir açıklaması var.

“Marc tarihin en büyük şampiyonlarından biri, hatta tarihin en büyük şampiyonu.”

Mugello’daki Grand Prix’den bu yana geçen yarışların ardından Marquez, Jorge Martin‘in 44 puan, Bezzecchi’nin ise 67 puan önünde bulunuyor. Tardozzi, bunun ardındaki zihniyeti de anlattı.

“Bu, onun zihniyeti ve takımımız sayesinde mümkün oldu, çünkü burada Marc’tan başlayarak hiç kimse inanmayı bırakmadı. Bunun sebebi kim olduğumuzu ve onun kim olduğunu bilmemiz.”

Toskana pistindeki yarış, bu şampiyonada Ducati ve Marquez için kritik bir dönüm noktası oldu. Ducati takım menajeri, o yenilginin takıma nasıl güç verdiğini şöyle açıkladı.

“Mugello’da yaşananlar, başkalarının söyledikleri yüzünden ihtiyacımız olan yakıt oldu… O yenilginin ardından yaşadığımız çöküş, gücümüze dönüştü.”

Katar’da İlk Şampiyonluk Fırsatı

MotoGP birkaç gün içinde, pek çok tartışmaya rağmen Katar‘da piste dönüyor. Yamaha riskleri üstlenerek yarışa katılmamayı seçti, Ducati ise Lusail‘e gitmekten vazgeçemeyecek. Marquez burada yılın ilk şampiyonluk fırsatını yakalayacak, ancak Ducati yönetimi temkinli davranıyor.

Dall’Igna da şampiyonluk konusunda iddialı konuşmaktan kaçındı.

“Her şey hâlâ olabilir. Bir şey söylememeyi tercih ediyorum. Tarihin en iyisine sahibiz ve kesinlikle bir seviye daha yükselecek… Başka hiçbir pilot onunla aynı kararlılığa sahip değil.”

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!