Katar’da Pole Pozisyonu Marc Márquez’in! Ducati’ler Ön Sıraya Dizildi
MotoGP 2025 sezonunun geceye karşı yarışılan nadir etaplarından biri olan Katar GP, Lusail pistindeki sıralama turlarıyla start aldı. Gecenin yıldızı ise hiç şüphesiz Marc Márquez oldu. Ducati Lenovo Team sürücüsü, 1’50.499’luk derecesiyle pole pozisyonunu alarak hafta sonuna iddialı bir giriş yaptı.
Kardeşi Alex Márquez ise yalnızca 0.101 saniye gerisinde kalarak Ducati için ön sırayı sağlamlaştırdı. Yamaha’dan Fabio Quartararo, evinden uzakta ama rekabete çok yakın, üçüncülüğe yerleşti. VR46 Racing Team’in sürücüleri de ilk beşte yer bularak bu sezonki form grafiklerini koruduklarını gösterdi.
Katar GP 2025 – Q2 Sıralama İlk 5:
-
Marc Márquez (Ducati Lenovo Team) – 1’50.499
-
Alex Márquez (BK8 Gresini Ducati) – +0.101 sn
-
Fabio Quartararo (Monster Yamaha) – +0.260 sn
-
Franco Morbidelli (VR46 Ducati) – +0.311 sn
-
Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati) – +0.430 sn
Detaylar:
-
Marc Márquez, turunun en hızlı sektörünü son viraj çıkışında gerçekleştirdi.
-
Ducati, sıralamalarda ilk iki sırayı alarak yarış öncesi psikolojik üstünlüğü elde etti.
-
Quartararo’nun temposu umut verse de yarış performansı belirleyici olacak.
-
Sıcaklıklar: Hava 32°C, pist 47°C – koşullar oldukça sıcak ve kuru.
-
En hızlı tur: Marc Márquez – 1’50.499, 7. turda kaydedildi.
Katar GP, her zaman olduğu gibi gece ışıkları altında farklı bir hikâye yazmaya hazır. Sıralamada en önde yer alan bu beş isim, yarışta da podyumun kilit figürleri olmaya aday.