Toprak Razgatlıoğlu Yeni Mücadeleye Hazır
Milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, Balaton’daki hafta sonunda MotoGP geçişi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
“SBK’de hep iyiydim, çok mutluyum ama küçüklüğümden beri hayalim MotoGP’ydi. Böyle bir fırsat geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim.”
Toprak, MotoGP’ye geçişin kolay olmayacağının farkında: “MotoGP’de 13’üncülük için bile savaşmam gerekebilir. Belki podyum gelmeyecek ama bu hayalin peşinden gitmeyi seçtim.”
“SBK’de sevilen, başarılı bir isimken MotoGP’de yeniden sıfırdan başlayacağım. Ama ben buna hazırım.”
Hedefi hâlâ net:“Şu an önceliğim BMW ile WorldSBK şampiyonluğu. Art arda gelen zaferler beni daha da motive etti.”
Marc Marquez’le sık sık görüştüğünü söyleyen Toprak, MotoGP gridindeki diğer isimlere de saygılı: “Pecco gibi sevdiğim başka sürücüler de var. Hepsiyle pistte karşılaşmak için sabırsızlanıyorum.”
Ducati sorulunca ise: “Kim bilir, belki bir gün Ducati’de ben olurum o zaman gerçek potansiyelimi görürüz”
“Şimdilik sadece hayalimin peşinden gitmek istiyorum. MotoGP’ye odaklıyım. Gelecek ne getirir bilemem.”
Toprağa Petrucci BMW haberleri ile ilgili de şunu dedi : “Haberleri bende duydum. Açıkçası hiçbir şey bilmiyorum. Danilo iyi bir pilot ve ona gerçekten saygı duyuyorum. MotoGP ve SBK tarafındna tecrübeleri var ve bir sürü marka sürdü. Motoru nasıl geliştireceğini biliyor. Haberler doğruysa BMW’nin onun gibi bir pilot alması iyi olur.”
Siz Toprak’ın bu büyük adımı hakkında ne düşünüyorsunuz?