Toprak Razgatlıoğlu, Sepang’da 5. Virajdaki Korkutucu Kurtarışı Anlattı
Milli gururumuz Toprak Razgatlıoğlu, Prima Pramac Yamaha ile çıktığı Sepang MotoGP testlerinde sınırları zorlarken korkutucu bir an yaşadı. Fabio Quartararo’nun da sakatlandığı 5. virajda ön tarafı kaybeden Toprak, inanılmaz bir refleksle günü kurtardı.
MotoGP dünyasında gözler 2026 sezonu hazırlıkları için Malezya’nın Sepang Pisti’ne çevrilmişken, tüm Türkiye’nin dikkati şüphesiz Toprak Razgatlıoğlu‘nun üzerindeydi. Yamaha YZR-M1’e ve MotoGP lastiklerine alışmaya çalışan temsilcimiz, Quartararo sakatlandığı aynı gün yaptığı bir kurtarışı açıkladı.
“O An Gerçekten Korktum!”
Sepang’ta, Yamaha’nın yıldızı Fabio Quartararo’nun da talihsiz bir sakatlık yaşadığı 5. virajında ön lastiğin tutuşunu kaybeden Toprak, fizik kurallarını zorlayan bir kurtarışa imza attı. Olay sonrası yaptığı açıklamalarda durumun ciddiyetini şu sözlerle anlattı:
“Ön tarafı kaybettim ve o an gerçekten korktum! 5. Virajdaydım ve orta hamur (medium) lastik vardı. Yerde çok güzel siyah bir iz bıraktım, bayağı uzundu! Dizimle yere çok fazla baskı uyguladım ve motosikleti kaldırmayı başardım.”
Toprak, yaptığı bu hamlenin sadece bir kurtarış olmadığını, aynı zamanda büyük bir kazayı önlediğini de vurguladı:
“Şanslıydım. Eğer düşseydim, sanırım motosiklet tamamen yok olurdu (completely destroyed). 5. Viraj biraz tehlikeli bir nokta…”
Temsilcimiz, testleri 1.58.326 lık tur derecesiyle tamamladı ve Yamaha M1’e alışma sürecinde önemli veriler topladı.








Toprak yetenek konusunda tartışılmaz. Yamaha da kendini toparlarsa patlama bekliyoruz.
Allah muhafaza. Ardında koca bir ümmetin duası ve Allahın bahşettiği inanılmaz bir yetenek var. Boşuna ona Razgat Topraklıoğlu demiyoruz.
Minumum kaza ve sorunla atlatalım bu sezonu inşallah