Kategori: MotoGP

Austin’de Yamaha Cephesinde Toprak Sesleri: Quartararo’dan Toprak’a Övgü Dolu Sözler!

Osman Yıldırım 🕒 30 Mart 2026

MotoGP 2026 sezonunun en zorlu sınavlarından biri olan Amerika Grand Prix’si (COTA) geride kalırken, Yamaha cephesinden gelen açıklamalar paddock’ta büyük ses getirdi. Hafta sonu boyunca Yamaha M1’in gelişim sürecine liderlik eden 2021 MotoGP Dünya Şampiyonu Fabio Quartararo, markanın Prima Pramac Yamaha safındaki yeni pilotu, temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Şampiyonun Takdiri: “Toprak Kendi Stilini MotoGP’ye Kabul Ettirdi”

Yamaha’nın M1 projesinde teknik gelişim sancıları sürerken, Austin’de puan barajına girmeyi başaran Toprak Razgatlıoğlu, markanın en yetkili ismi olan Fransız şampiyonun da takdirini kazandı. Yarış sonrası uluslararası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dünya Şampiyonu Quartararo, Toprak’ın adaptasyon sürecine dair şunları söyledi:

“Dürüst olmak gerekirse Toprak beni tüm hafta sonu boyunca etkiledi. COTA gibi fiziksel ve teknik olarak en zor pistlerden birinde sergilediği performans takdire şayan. Sürüş tarzı gerçekten çok akıcı ve en önemlisi; WorldSBK’da gördüğümüz o kendine has stilini MotoGP’ye başarıyla yansıtıyor. Kendi çizgisini bozmadan bu seviyeye çıkması gerçekten harika.”

Austin’de Marka İçi Rekabet: Temsilcimiz Puan Barajında!

Hafta sonu boyunca Yamaha sürücüleri arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Yarışın sonunda temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu 15. sırada finiş görerek hanesine motogp kariyerinin ilk puanını yazdırırken, zorlu bir yarış çıkaran eski dünya şampiyonu Quartararo 17. sırada kalarak puan barajının dışında kaldı. Fransız yıldızın, Toprak’ın frenleme ve viraj girişlerindeki “agresif ama pürüzsüz” tarzına yaptığı vurgu, temsilcimizin bu devler ligine ne kadar hızlı uyum sağladığının en somut kanıtı oldu.

Toprak Razgatlıoğlu’nun MotoGP macerasında en büyük soru işareti, WorldSBK’daki efsanevi stilinin M1 şasisiyle nasıl bir uyum yakalayacağıydı. Markanın en deneyimli ve şampiyon unvanlı ismi Quartararo’nun “Etkilendim” demesi, Toprak’ın sadece hızıyla değil, teknik olgunluğuyla da paddock’ta ne kadar büyük bir saygı kazandığını gösteriyor. Austin gibi zorlu bir pistte dünya şampiyonu takım arkadaşının önünde bitirmek, önümüzdeki Avrupa yarışları için çok güçlü bir mesaj.

Yorumlar

1 yorum