Kategori: MotoGP

Bezzecchi Valencia’da Zafere Ulaştı!

Yalçın Çeker 🕒 17 Kasım 2025
Bezzecchi Valencia’da Zafere Ulaştı! 

MotoGP 2025 sezonu Valencia’da unutulmaz bir finale sahne oldu. Marco Bezzecchi (Aprilia Racing), yarışın başından sonuna kadar liderliğini koruyarak sezonu üst üste ikinci zaferle kapattı. Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) evindeki yarışta Bezzecchi’yi son turlarda zorladı ancak 0.6 saniye farkla ikinci oldu. Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing) ise Pedro Acosta’yı geçerek podyumu tamamladı.

Bezzecchi’den Işıklar Sönünce Gelen Mutlak Liderlik

Startla birlikte mükemmel kalkış yapan Bezzecchi, ilk virajdan itibaren liderliği aldı. Yarış boyunca temposunu hiç düşürmedi. Yarış sonuna doğru Fernandez farkı birkaç kez 0.4 saniyeye kadar çekse de İtalyan pilot hata yapmadı.

Fernandez’in Nefes Kesen Takibi

Trackhouse Aprilia pilotu Fernandez, Valencia’daki inanılmaz temposuyla yarışın ikinci bölümünde Bezzecchi’ye tur tur yaklaştı. Özellikle son 5 turda farkı 0.4 saniyeye kadar indirse de galibiyet için yeterli fırsatı bulamadı.

Acosta – Diggia Mücadelesi: Son Podyum Bileti

Pedro Acosta yarışın büyük bölümünde üçüncü sırayı korudu ancak bitime dört tur kala Di Giannantonio’nun agresif atağına karşı koyamadı. Diggia böylece sezona çift podyumla nokta koydu.

Marquez’in Temposu Düşüyor

Sprint galibi Alex Marquez yarışta ilk turlarda iyi bir ritim yakalasa da ikinci bölümde temposu dramatik şekilde düştü. Son virajdaki hamleyle takım arkadaşı Aldeguer’e de geçilerek altıncı oldu.


Valencia İlk 10 
Sıra Sürücü Ülke Takım Moto Fark
1 Marco Bezzecchi 🇮🇹 Aprilia Racing Aprilia
2 Raul Fernandez 🇪🇸 Trackhouse MotoGP Team Aprilia +0.686 s
3 Fabio Di Giannantonio 🇮🇹 Pertamina Enduro VR46 Racing Ducati +3.765 s
4 Pedro Acosta 🇪🇸 Red Bull KTM Factory Racing KTM +4.749 s
5 Fermin Aldeguer 🇪🇸 BK8 Gresini Racing MotoGP Ducati +8.048 s
6 Alex Marquez 🇪🇸 BK8 Gresini Racing MotoGP Ducati +8.166 s
7 Luca Marini 🇮🇹 Honda HRC Castrol Honda +12.644 s
8 Brad Binder 🇿🇦 Red Bull KTM Factory Racing KTM +14.582 s
9 Jack Miller 🇦🇺 Prima Pramac Yamaha MotoGP Yamaha +15.497 s
10 Enea Bastianini 🇮🇹 Red Bull KTM Tech3 KTM +17.460 s
Bagnaia – Zarco Teması ve Büyük Hayal Kırıklığı

İlk turlarda Johann Zarco’nun kontrolsüz frenajıyla Pecco Bagnaia yarış dışı kaldı. Zarco olaya neden olduğu için uzun tur cezası aldı.

Yarış Sonucu :
Classification

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!