F1 Kanada GP Sıralama Turları: Russell Pole Pozisyonunda
Mercedes takımının deneyimli sürücüsü George Russell, nefes kesen F1 Kanada GP sıralama turları seansında takım arkadaşı Kimi Antonelli ve son Formula 1 dünya şampiyonu Lando Norris’i geride bırakarak pole pozisyonunu elde etmeyi başardı. Sprint yarışındaki temaslarının ardından Russell ve Antonelli, Montreal yarışında ilk çizgiyi tekrar paylaşacak.
F1 Kanada GP Sıralama Turları Son Bölümünde Müthiş Çekişme
Lando Norris, son tur taarruzlarına kadar Q3 seansında liderliği elinde tuttu. Bu kritik noktaya kadar her iki Mercedes aracı da iyi bir tur atmakta zorlandı. Hatta George Russell ilk denemesinden vazgeçmek zorunda kaldı. Ancak F1 Kanada GP sıralama turları son saniyelerinde Kimi Antonelli, Lando Norris’i geride bıraktı. Ardından büyük bir sevinç yaşayan George Russell, onda birlik bir saniye daha buldu. Russell, 1:12.579‘luk derecesiyle sezonun ikinci pole pozisyonuna ulaştı.
Bu sonuçla Mercedes ikilisi, Cumartesi sabahı düzenlenen sprint yarışına başladıkları pozisyonlarda dizilecek. Montreal’in 1. Virajı’nda temas yaşayan takım arkadaşları, yarışa en önden başlayacak. Lando Norris ve Oscar Piastri, sprintte olduğu gibi ikinci çizgiyi paylaşacak. Onları beşinci sıradaki Lewis Hamilton takip edecek.
Soğuk Pist Şartları ve Lastik Problemleri
Soğuk Circuit Gilles Villeneuve pistinde işleri kendisi için zorlaştıran tek yarışmacı George Russell değildi. Pistteki birçok sürücü araçlarının ön lastiklerini doğru çalışma aralığına sokmakta büyük zorluklar yaşadı. Bazı sürücüler çift ısınma turu dahi uyguladı. Max Verstappen, aracını sürmenin “buz üzerinde sürüş” gibi olduğunu belirtti. Max Verstappen, takım telsizinde Ferrari‘nin eksikliklerinden şikayet eden Charles Leclerc ve takım arkadaşı Isack Hadjar’ın önünde altıncı sırayı almayı başardı.
Sprintte bir puan alan Racing Bulls sürücüsü Arvid Lindblad, etkileyici Montreal performansını sürdürdü. Arvid Lindblad sıralamalardaki dokuzuncu sırasıyla dikkat çekerken, Alpine sürücüsü Franco Colapinto 10. sırayı aldı. Q2’de elenmekten kurtulma mücadelesinde Lindblad ve Colapinto parladı. Her iki genç isim de daha deneyimli takım arkadaşlarını sıralamalarda geride bıraktı.
F1 Kanada GP Sıralama Turları Q1 ve Q2 Seanslarında Sürpriz Vedalar
Isack Hadjar Q2’yi lider geçerken, Audi sürücüsü Nico Hulkenberg 0.029 saniye farkla 11. sırada kalarak elendi. Onu Lawson ve takım arkadaşı Gabriel Bortoleto takip etti. Pierre Gasly, Fransız üretici Alpine‘in araç dinamikleriyle boğuşmaya devam etti. Pierre Gasly, Cumartesi günkü sprinti bir test seansına dönüştürmek için kapalı park kurallarını bozdu ve zorlu bir hafta sonu yaşadı. Gasly 14. sırayı alırken, Williams‘ta eşit derecede hayal kırıklığı yaşayan Carlos Sainz 15. oldu. Haas sürücüsü Oliver Bearman ise 16. sırada kaldı.
Q1 seansını Kimi Antonelli 1:13.380‘lik turuyla lider tamamladı. Kimi Antonelli tarafından elde edilen bu derece, Lando Norris ve Oscar Piastri’den onda bir saniyeden daha fazla hızlıydı. İlk denemesinde pist dışına çıkan ve tur zamanı kaydetmeyi son anlara bırakan Charles Leclerc dışında, ön sıralardaki sürücülerin hiçbiri büyük bir sorun yaşamadı. Arka planda Pierre Gasly, ilk turundan vazgeçmesine rağmen elenmekten kurtuldu. Gabriel Bortoleto, 17. sırada elenen ilk isim olan Haas sürücüsü Esteban Ocon’u kıl payı geride bırakarak tur atladı.
Cuma günkü sprint sıralamalarına katılamayan Alex Albon da elenen isimler arasında yer aldı. Williams garajının bu tarafı için sorunlu hafta sonu devam etti. Aston Martin ve Cadillac takımlarının sahip olduğu toplam dört araç da seanstan elendi. Fernando Alonso 19. gibi düşük bir sıraya geriledi. Valtteri Bottas ise son hızlı turunda 1. Viraj’da pist dışına çıkarak son sırayı aldı.










Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!