Kategori: OtoEtkinlik

F1 Miami GP Sprint Sıralama: Norris, Güncellenmiş McLaren İle Mercedes’i Geride Bıraktı.

Lando Norris, güncellenmiş McLaren Formula 1 aracıyla şampiyona lideri Kimi Antonelli‘yi mağlup etti. Böylece Norris, F1 Miami GP sprint sıralama seansını zirvede tamamladı. Rakiplerinin güncellemeler getirdiği haftada Mercedes, 2026 sezonunun ilk sıralama yenilgisini almış oldu.

F1 Miami GP Sprint Sıralama: SQ3’te Tek Turluk Düello

Miami Uluslararası Otodromu‘nda gerçekleştirilen seans, SQ3‘te tek turluk bir mücadeleye sahne oldu. Seansı ilk sırada tamamlayan Norris, 2026‘nın erken dönem hakimi Mercedes‘e ilk yenilgisini tattırdı. Miami Otodromu‘ndaki bu seans, sezon ortası kural düzenlemesinin ardından gerçekleştirilen ilk rekabetçi seanstı. Ancak Hard Rock Stadyumu etrafındaki pist, bu kuralın başarısını değerlendirmek için en uygun mekan değildi.

Bu hafta sonu ayrıca, zorunlu bir aylık aranın ardından yapılan ilk sıralama seansına ev sahipliği yaptı. Çoğu takım bu arayı kapsamlı güncellemeler sunmak için kullandı. 2026 şampiyona lideri Mercedes şimdilik beklemede kaldı. Buna karşılık Ferrari, McLaren ve Red Bull, araçlarına önemli güncellemeler getirdi.

SQ1 ve SQ2’de Sürpriz Vedalar

F1 Miami GP sprint sıralama turlarının SQ1 bölümünde McLaren pilotu Norris zaman tablolarının zirvesindeydi. Norris, Ferrari pilotu Charles Leclerc‘ten yalnızca 0.010 saniye daha hızlıydı. Onları Oscar Piastri ve Lewis Hamilton takip etti. Mercedes ikilisi Antonelli ve George Russell sırasıyla beşinci ve altıncı oldu. Bu sonuç, Mercedes‘in güncelleme planının gerisinde kalmasının kısa vadeli bir bedeli olarak yorumlandı.

Racing Bulls pilotu Liam Lawson için hayal kırıklığı yaşandı. Sorunlu bir ısıtma turunun ardından fren sıcaklığı sorunu yaşayan Yeni Zelandalı pilot elendi. Lawson, Haas pilotu Esteban Ocon‘un hemen önünde seansa veda etti. Cadillac pilotları Sergio Perez ve Valtteri Bottas ise sırasıyla 19. ve 20. sırayı aldı. Bu iki isim, rekabetçi zaman turu kaydeden 20 araç arasındaki en yavaş pilotlar oldu. Bunun temel nedeni, Aston Martin‘in Honda ile yaşadığı sorunların devam etmesiydi. Ne Fernando Alonso ne de Lance Stroll düzgün bir zaman turu atabildi.

Williams sürücüleri Carlos Sainz ve Alex Albon SQ1‘i ucu ucuna geçmişti. Ancak iki pilot da bir sonraki bölümde elendi. SQ2‘de Leclerc, 1:28.333‘lük turuyla Piastri‘nin önünde liderdi. Bu bölümde Audi sürücüleri Gabriel Bortoleto ve Nico Hulkenberg de elendi. Bortoleto, 10. sıradaki Pierre Gasly‘nin yalnızca 0.021 saniye gerisinde kalarak tur atlama şansını kaybetti. Arvid Lindblad ise takım arkadaşı Lawson‘ın hemen önünde 16. sırada havlu attı.

Lando Norris’ten 1:27.869’luk Derece

F1 Miami GP sprint sıralama turlarının SQ3 bölümündeki ilk 10 mücadelesinde strateji ön plandaydı. Sürücüler, tek turluk deneme için seansın sonuna kadar pit alanında bekledi. Piste çıkan Norris, McLaren‘ın gelişimini doğruladı ve sprint pole pozisyonunu kazandı. 2024 yılındaki ilk grand prix galibiyetini aldığı yerde piste çıkan son dünya şampiyonu, hata yapmadı. Gridin yumuşak lastiklere geçmesiyle Norris, 1:27.869‘luk bir derece elde etti.

Şampiyona lideri Antonelli, sadece onda bir saniyenin biraz üzerinde bir farkla ikinci sırayı aldı. Antonelli, ikinci McLaren ile piste çıkan Piastri‘yi kıl payı ilk çizginin dışına itti. Leclerc dördüncü sırayı elde etti. Red Bull ile bir miktar gelişim gösteren Max Verstappen ise beşinci oldu.

Russell altıncı sırada kalırken, onu eski takım arkadaşı Hamilton takip etti. Etkileyici bir performans sergileyen Franco Colapinto sekizinci sıraya yerleşti. İlk 10‘u Isack Hadjar ve Pierre Gasly tamamladı.

Aksiyon, Cumartesi günü Türkiye saati ile 19:00‘da gerçekleştirilecek 19 turluk sprint yarışı ile devam edecek. Hafta sonunun ana grand prix sıralama turları ise yine Cumartesi günü saat 23:00‘te başlayacak.

2026 Miami Grand Prix - Provisional Sprint Qualifying Classification

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!