Kategori: WorldSBK

Miguel Oliveira Phillip Island’da Süperbike Sınavında

Osman Yıldırım 🕒 16 Şubat 2026

MotoGP kariyerinin ardından rotasını Superbike Dünya Şampiyonası’na (WorldSBK) çeviren Miguel Oliveira, 2026 sezonu öncesi Avustralya’nın Phillip Island pistinde gerçekleştirilen testlerde BMW M 1000 RR ile piste çıktı. Portekizli yıldız, kış testlerini olumsuz etkileyen hava koşullarının ardından ilk kez ideal şartlarda sürüş yapma imkanı buldu ve günü umut verici bir tabloyla tamamladı.

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Takımı’nın yeni pilotu Oliveira, ilk test seansını “en iyi çaylak” (rookie) olarak tamamlarken, temponun arttığı ikinci seansta eski Moto2 sürücüsü Jake Dixon’ın sadece onda bir saniye gerisinde kalarak “en iyi ikinci çaylak” oldu. Günü 1:30.563’lük derecesiyle tamamlayan Oliveira, testlerin lideri Nicolo Bulega’nın 1.218 saniye gerisinde kalarak genel klasmanda 11. sıraya yerleşti.

Dikkat çeken bir diğer detay ise takım içi rekabette yaşandı. BMW’nin bir diğer ses getiren transferi Danilo Petrucci, her iki seansta da Oliveira’nın gerisinde kaldı. Petrucci günü, takım arkadaşının yaklaşık onda bir saniye arkasında, 14. sırada tamamladı.

“Sezon Öncesi Hazırlıklarımız Asıl Şimdi Başladı”

Jerez ve Portimao testlerinde yaşanan kötü hava koşullarına atıfta bulunan Oliveira, Phillip Island testlerini “sezonun ilk gerçek testi” olarak nitelendirdi.

WorldSBK.com’a konuşan Portekizli pilot, günü şu sözlerle değerlendirdi: “Bugün motosikleti daha iyi tanımak ve sezon öncesi hazırlıklara daha uygun bir başlangıç yapmak için iki uzun seans gerçekleştirdik. Motosikleti ilk kez denediğim Kasım ayındaki o iyi hissi yeniden yakalamak ve tekrar seleye dönmek adına faydalı bir gün oldu.”

MotoGP’den Superbike’a geçiş sürecinde adaptasyonun önemine vurgu yapan Oliveira, ilk gün çalışmalarını şöyle özetledi: “Özellikle sürüş stilimi adapte etmeye ve motosiklet üzerinde daha rahat hissetmemi sağlayacak bazı ayar değişikliklerine odaklandım. Bir günde yapabileceğimiz en iyi şey buydu.”

Sonuçları bekleyip beklemediği sorusuna ise “Test yapmadan ne bekleyeceğimi bilemem,” diyerek gerçekçi bir yanıt veren Oliveira, sözlerini şöyle noktaladı: “Daha fazla tecrübeye ve tura ihtiyacım olduğu açık, ancak ileriye doğru adımlar atıyoruz. Yarış hafta sonuna kadar mümkün olduğunca hazır olmaya çalışıyoruz. İkinci gün için hedefimiz biraz daha hız bulmak olacak; büyük değişiklikler değil, sadece küçük ayarlamalar yapacağız.”

Önümüzdeki hafta sonu başlayacak 2026 Dünya Şampiyonası öncesi son viraj olan bu testler, Oliveira ve BMW’nin uyumu için kritik önem taşıyor.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!