MotoGP Hollanda GP FP1: Bezzecchi Lider, Toprak Razgatlıoğlu 19. Sırada
Marco Bezzecchi, MotoGP Hollanda GP FP1 seansını 1:32.311‘lik tur süresiyle lider tamamladı. Aprilia Racing pilotu, bir hafta önce çektiği men cezasının ardından sezonun 10. ayağına en hızlı isim olarak girdi. Gururumuz Toprak Razgatlıoğlu, Assen‘deki günün ilk antrenmanını 19. sırada kapattı. Seansa Marc Marquez‘in kazası damga vurdu.
Hollanda GP FP1 Sonuçları
Marco Bezzecchi, “Hız Katedrali” olarak anılan TT Circuit Assen‘de 1:32.311‘lik turuyla zirveye yerleşti. Şampiyona lideri, en yakın takipçisi Francesco Bagnaia‘nın yalnızca 0.098 saniye önünde günü kapattı. Geçen sezonun dünya şampiyonu Jorge Martin, 0.144 saniye geride üçüncü oldu.
Aprilia, seansın açık ara en güçlü markasıydı. İlk altıdaki dört motosiklet kırmızı-siyah renkleri taşıdı. Ai Ogura, 1:32.475 ile beşinci olurken takım arkadaşı Raul Fernandez yalnızca 0.004 saniye geride altıncı sıraya yerleşti.
İlk onu tamamlayan diğer isimler şöyle sıralandı:
7. Joan Mir (Honda HRC Castrol)
8. Fermin Aldeguer (BK8 Gresini Ducati)
9. Maverick Viñales (Red Bull KTM Tech3)
10. Marc Marquez (Ducati Lenovo)
Seans, 28 derece hava ve 38 derece pist sıcaklığında yapıldı. Pilotların çoğu önde yumuşak, arkada orta sertlikte lastik tercih etti. Jorge Martin ise önde orta sertlikteki lastikle çalıştı.
Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu’nun FP1 Performansı
Gururumuz Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP motosikletiyle ilk kez çıktığı Assen‘de günün ilk seansını 19. sırada tamamladı. Prima Pramac Yamaha pilotu, pisti WorldSBK kariyerinden yakından tanısa da en üst kategoride bu pist onun için yeni bir öğrenme alanı.
Temsilcimiz hafta sonuna şampiyonada 11 puanla 21. sıradan geldi. Sezonun en iyi derecesini Macaristan‘da elde ettiği 11. sıra ile kaydeden Toprak, son yarışı Çekya’da 14. olarak çizgiyi görmüştü.
FP1, doğrudan Q2’ye kalmayı belirleyen seans değil. Gururumuzun asıl sınavı, ilk on için verilecek mücadelenin yaşanacağı öğleden sonraki belirleyici Antrenman seansında olacak.
Kritik Anlar
Seansın en hareketli ismi Marc Marquez oldu. Ducati Lenovo pilotu, son şikana girişte ön frenleme sırasında kontrolü kaybederek yere düştü. Marc Marquez kazadan yara almadan kurtuldu ancak önemli bir pist süresi kaybetti. Buna rağmen son anlarda toparlanıp seansı 10. sırada kapattı. Son iki yarışın galibi İspanyol pilot, şampiyonada 140 puanla dördüncü sırada bulunuyor.
Pistten çıkan tek isim o olmadı. Pro Honda LCR pilotu Diogo Moreira, dördüncü virajda arka tekerleğin kaymasıyla kontrolünü yitirdi.
Günün lideri Marco Bezzecchi için bu seans ayrı bir anlam taşıdı. Çekya Grand Prix’inin Pazar yarışından men edilen Aprilia pilotu, cezasının ardından döndüğü ilk seansta doğrudan zirveye yerleşerek şampiyona liderliğindeki iddiasını sürdürdü.
Sıradaki Adım
MotoGP Hollanda GP hafta sonu, Cuma günü öğleden sonra yapılacak belirleyici Antrenman seansıyla devam edecek. Bu seansta ilk ona giren pilotlar doğrudan Q2’ye kalma hakkı kazanacak. Cumartesi günü sıralama turları 12.15 (TSİ) civarında Q2 ile tamamlanacak, sprint yarışı ise 16.00 (TSİ)‘de başlayacak. Ana yarış Pazar günü 15.00 (TSİ)‘de 26 tur üzerinden koşulacak.
Gururumuz Toprak Razgatlıoğlu, öğleden sonraki seansta temposunu yükseltip Assen hafta sonunda doğrudan Q2’ye geçmeyi hedefliyor.










Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!