MotoGP Katalonya Gp Toprak Razgatlıoğlu: “Buzun Üstünde Gibiydim”
Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu, CatalanGP antrenman seanslarında karşılaştığı düşük yol tutuş seviyelerine rağmen MotoGP uyum sürecinde önemli bir gelişim kaydetti. Cuma sabahı gerçekleştirilen seansların ardından açıklamalarda bulunan Toprak Razgatlıoğlu, sabah bölümünün kendisi için alışılmadık geçtiğini belirtti. Pistte yol tutuşun sıfır olduğunu hissettiğini vurgulayan sürücü; adeta buzun üzerinde sürüyormuş gibi bir hissiyat yaşadığını aktardı.
Yol Tutuş Sorunları ve Adaptasyon Süreci
Yaşadığı zorluklar üzerine garaja dönerek teknik ekibiyle bir görüşme gerçekleştiren Toprak Razgatlıoğlu, motosiklette teknik bir sorun olup olmadığını veya pistin genel karakteristiğinin mi bu şekilde olduğunu sorguladı. Pist koşullarını olduğu gibi kabul etmesi gerektiğini anlayan temsilcimiz, tüm sürücülerin aynı şartlar altında mücadele ettiğini ve kendisinin bu duruma daha iyi adapte olması gerektiğini ifade etti.
Fabio Takibi ve Gelişim Verileri
Pistte bir süre Fabio‘yu takip eden Toprak Razgatlıoğlu, rakibinin viraj yaklaşımlarını gözlemleyerek önemli kazanımlar elde ettiğini dile getirdi. Ön lastiğe daha fazla güvenmesi gerektiğini fark eden sürücü, bu teknik değişim sayesinde seans sonunda tur zamanını yaklaşık 1 saniye geliştirmeyi başardı. Kariyerindeki bu yeni aşamada eski Superbike (WSBK) alışkanlıklarını geride bırakması gerektiğini belirten temsilcimiz, yarınki seanslarda bugün öğrendiklerini pratiğe dökerek ileriye doğru bir adım daha atmayı hedefliyor.










Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!