Kategori: MotoGP

Ducati 850cc Mugello Mesaisi: Bulega ve Pirro Testleri Tamamladı

Ducati, 2027 regülasyonları için teknik hazırlıklarını hızlandırarak yeni Ducati 850cc prototipini dün Mugello pistinde test etti. Normal şartlarda bugün (5 Mayıs Salı) gerçekleştirilmesi planlanan sürüşler, yoğun yağış beklentisi nedeniyle bir gün öne çekildi. Michele Pirro’ya, Macaristan yarışının hemen ardından Mugello’ya gelen Nicolo Bulega eşlik etti.

Aerodinamik Gelişim ve Pirelli Lastik Testleri

Misano’daki ilk denemelerin ardından rotayı Toskana’ya çeviren Ducati, GP27 projesinde iki farklı aerodinamik konsept üzerinde duruyor. Dün gerçekleştirilen testlerde Michele Pirro, hem Misano’da kullanılan yeni paketle hem de mevcut MotoGP makinelerindeki kanat yapısına benzeyen alternatif bir grenajla piste çıktı. Testlerin ana odağını, yeni Ducati 850cc motorun karakteristiğine uygun aerodinamik dengeyi bulmak oluşturdu.

Lastik tarafında ise Pirelli’nin üreticilere sağladığı yeni 80 adetlik test partisi kullanıldı. Aralarında yağmur hamurlarının da bulunduğu bu yeni lastikler, 2027 motosikletinin dinamiklerini anlamak açısından kritik veriler sağladı.

Bulega Macaristan’dan Mugello Pistine Koştu

Günün en dikkat çekici olayı Nicolo Bulega’nın son dakika gelişmesiyle piste çıkmasıydı. Bugün beklenen yağmur nedeniyle programın düne kaydırılması, İtalyan sürücü için yoğun bir trafiğe neden oldu. Pazar günü Macaristan’daki yarışını tamamlayan Bulega, son dakika bildirimiyle hızlıca Mugello’ya ulaştı ve dün öğleden sonra Ducati 850cc prototipinin direksiyonuna geçti.

Gigi Dall’Igna, Bulega’nın 2027 için henüz resmi bir kontratı olmamasına rağmen, genç sürücünün hızını GP27’nin gelişim sürecine dahil etmek istedi. Daha önce sakatlanan Marc Marquez’in yerine 1000cc motoru deneyimleyen Bulega, böylece yeni nesil 850cc motoru ilk kez test etmiş oldu.

İlk Veriler Sızdı

Testlerin ardından sızan ilk gayriresmi veriler, yeni prototipin potansiyelini gözler önüne serdi. GPone kaynaklarına göre Nicolo Bulega, Ducati 850 ile 1:47.2’lik bir tur zamanına imza attı. Bu derecenin, deneyimli test sürücüsü Michele Pirro’nun kaydettiği en iyi turdan 0.4 saniye daha hızlı olduğu belirtiliyor.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!