Bimota cephesinde Bassani süreci devam ediyor: “Hâlâ öğreniyoruz”
Bimota by Kawasaki Racing Team cephesinde Axel Bassani ile yeni ekip şefi Oriol Pallares arasındaki uyum süreci devam ediyor. Misano’da gerçekleştirilen sezon içi WorldSBK testinin ardından takım, sürücünün ihtiyaçlarını anlamak adına hâlâ gelişim aşamasında olduklarını açıkladı.
2024 sezonunda Provec Racing bünyesinde Marcel Duinker ile çalışan Bassani, Bimota projesinin başlamasıyla birlikte 2026’da yeni ekip şefi Oriol Pallares ile çalışmaya başladı. Pallares daha önce Yamaha’da Jonathan Rea ile görev yapmıştı.
“Bassani’nin ne istediğini hâlâ öğreniyoruz”
Misano testinin ardından konuşan Oriol Pallares, özellikle Bassani’nin motosikletten beklentilerini anlamaya çalıştıklarını söyledi.
Pallares şu ifadeleri kullandı:
“Her gün Axel’in hızlı olmak için motosikletten ne istediğini daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Bu bir süreç ve bu süreçte ileri adımlar atıyoruz.”
Yağışlı geçen Avrupa sezon öncesi testleri nedeniyle yeterli veri toplayamadıklarını belirten ekip, sezonun ilk bölümünde gelişim açısından zaman kaybettiklerini kabul etti.
Misano testi: elektronik ve yeni parçalar denendi
Bimota ekibi Misano testinde yalnızca sürücü-motosiklet uyumuna değil, aynı zamanda yeni elektronik ayarları ve bazı yeni parçaların değerlendirilmesine de odaklandı.
Takımın hedefi, 12-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Emilia-Romagna Round öncesinde KB998 paketini Misano pistine daha uygun hale getirmekti.
Pallares:
“İki gün boyunca motosikleti daha iyi anlamaya ve Misano hafta sonuna hazırlanmağa odaklandık. Bimota için ev yarışı olacak.”
ifadelerini kullandı.
Bassani: “Pozitif sonuçlarla ayrıldık”
Axel Bassani ise test sonrası genel tabloyu olumlu değerlendirdi.
İtalyan sürücü:
“İki günlük test oldukça pozitif geçti. Farklı şeyler denediğimiz için iniş çıkışlar yaşadık ancak yarış tempomuz iyiydi.”
dedi.
Bassani ayrıca takımın gelecekte hangi teknik yönde ilerlemesi gerektiğini anlamaya çalıştığını ve Misano hafta sonu için önemli veriler topladıklarını belirtti.
Bimota gelişim sürecini sürdürüyor
2026 sezonunda hâlâ gelişim aşamasındaki KB998 projesi, özellikle tek tur temposunda zaman zaman güçlü sinyaller verse de yarış temposunda istikrar arayışını sürdürüyor.
Bassani cephesinin Misano’daki ev yarışında nasıl bir performans göstereceği ise şimdiden merak konusu olmuş durumda.










Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!