David Alonso’nun MotoGP’deki yeni adresi belli oldu! “Hayalim gerçek oluyor”
Moto2’nin genç yıldızlarından David Alonso, 2027 MotoGP sezonunda LCR Honda adına yarışacak. Johann Zarco’nun takım arkadaşı olacak Kolombiyalı sürücü, “MotoGP kariyerime başlamak için mükemmel bir yer” diyerek yeni takımından duyduğu heyecanı dile getirdi.
MotoGP’de 2027 sezonu öncesinde Honda’nın sürücü kadrosu netleşti. Diogo Moreira’nın Fabio Quartararo’nun takım arkadaşı olarak Honda HRC fabrika ekibine yükselmesinin ardından LCR Honda’daki boş koltuk David Alonso’nun oldu.
Eski Moto3 dünya şampiyonu ve Moto2’de iki yarış galibiyeti bulunan Alonso, böylece MotoGP kariyerine Lucio Cecchinello’nun takımıyla başlayacak.
Honda, genç sürücüyle temmuz ayında anlaşmış ancak hangi takımda yarışacağını açıklamamıştı.
Alonso: “MotoGP’ye başlamak için mükemmel bir yer”
2027 sezonunda Johann Zarco ile aynı garajı paylaşacak olan Alonso, transferinin resmiyet kazanmasının ardından heyecanını gizlemedi.
“Honda LCR gibi bir takımla MotoGP’ye yükseleceğim için inanılmaz heyecanlıyım. Başlamak için sabırsızlanıyorum.”
“Son derece profesyonel ve büyük deneyime sahip bir ekip. MotoGP’ye uyum sağlamak ve öğrenme sürecime başlamak için mükemmel bir yer olduğuna inanıyorum.”
Kolombiyalı sürücü, kariyerinin en önemli adımlarından birini atmaya hazır olduğunu belirtti.
“Bu benim için çok önemli bir adım. Yeni maceraya başlamak için sabırsızlanıyorum. Hayalim gerçek oluyor ve bu daha başlangıç.”
LCR Honda: “David’in yeteneğine inanıyoruz”
LCR Honda Takım Patronu Lucio Cecchinello de genç sürücünün transferinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“David’i 2027 sezonunda Pro Honda LCR takımında ağırlayacak olmaktan büyük gurur duyuyoruz.”
“Şimdiden olağanüstü yeteneğini, hızını ve kararlılığını gösterdi. Ortak hedeflerimiz doğrultusunda birlikte çalışmayı ve mücadele etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Cecchinello, MotoGP’nin 2027’de başlayacak yeni teknik dönemine de dikkat çekti.
“Yeni bir dönemin başlangıcında bu yolculuğa çıkmak heyecan verici. Birlikte başarılı bir gelecek inşa etmeye kararlıyız.”
David Alonso ilk kez Valencia’da MotoGP motosikletine binecek
2026 Moto2 Dünya Şampiyonası’nda beşinci sırada bulunan David Alonso, MotoGP motosikletiyle ilk resmî testine aralık ayında Valencia’da çıkacak.
Kolombiyalı sürücü, 2027’de kullanılmaya başlanacak 850 cc motorlar ve Pirelli lastikleriyle MotoGP kariyerine adım atacak.
Alonso’nun Aspar Moto2’deki takım arkadaşı Dani Holgado da gelecek sezon Gresini Ducati ile MotoGP’ye yükselecek.
Böylece Moto2’nin iki genç yeteneği, 2027 sezonunda farklı üreticilerle MotoGP’nin en üst seviyesinde mücadele etmeye başlayacak.





Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!