Kategori: MotoGP

Alex Marquez Valencia Sprint’te Acosta’yı Yendi | 2025 Valencia MotoGP Sprint Sonucu

Yalçın Çeker 🕒 16 Kasım 2025 👁 8 okunma
🇪🇸 Alex Marquez Valencia Sprint’te Acosta’yı Yendi

2025 sezonunun son Sprint yarışı Valencia’da nefes kesen bir rekabete sahne oldu. Alex Marquez (Gresini Ducati), starttan itibaren kontrol ettiği mücadelede Pedro Acosta’nın güçlü baskısına rağmen liderliği korudu ve art arda ikinci, sezonun ise üçüncü Sprint zaferini kazandı.

Arkasında yer alan Pedro Acosta, ikinci virajdan itibaren müthiş bir çıkış yapmasına rağmen Alex Marquez’in temposuna diş geçiremedi.
Podyumu tamamlayan isim ise son turlarda agresif bir atakla avantajı ele alan Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati) oldu.

Sprint Startı 

P2’den mükemmel kalkan Alex Marquez, Bezzecchi’nin pole avantajını elinden aldı ve ilk virajda liderliği aldı.
Acosta ise beşinci cepten start almasına rağmen ilk iki virajda rakiplerini geçerek P2’ye fırladı.

Bezzecchi kötü bir açılışla altıncı sıraya kadar düştü. Arkasında Raul Fernandez, Diggia ve Quartararo yoğun bir sıralama mücadelesi içindeydi.

Honda tarafında ise ikinci turda büyük bir kaos yaşandı:
Joan Mir, ikinci virajda ön lastiği kaybederek takım arkadaşı Luca Marini’yi biçti. İki sürücü de yarış dışı kaldı.

Orta Grup – Miller & Aldeguer teması, Morbidelli yükselişte

Üçüncü turda Jack Miller ile Fermin Aldeguer arasında temas yaşandı, Aldeguer dışarı taşındı.
Miller, pozisyonu düşürmediği için önce 3 sıra gerileme cezası, ardından bunu uygulamadığı için uzun tur cezası aldı.

Bu sırada Morbidelli güçlü bir ritim yakalayarak Quartararo’yu geçti ve Sprint puanlarına doğru tırmandı.

Podyum Savaşı – Raul vs Diggia nefes kesti

Son turlarda gözler Fernandez ve Di Giannantonio’nun kıyasıya mücadelesine çevrildi.
Ikili, 4. ve 5. virajlardan 6. viraja kadar pozisyon değiştirerek harika bir kapışma sundu.
Son tur yaklaşırken Diggia atağını başarıyla tamamladı ve Sprint podyumunu almayı başardı.

Finiş – Alex Marquez kusursuz!

Son turda Acosta farkı kapatmasına rağmen Alex Marquez çizgiyi önde geçti.
Bu sonuçla Acosta, Bagnaia’nın P14’te kalması sayesinde genel klasmanda şampiyona 4.’lüğüne yükseldi.


🏁 Valencia Sprint – İlk 10 
Sıra Sürücü Ülke Takım Motosiklet Fark
1 Alex Marquez 🇪🇸 Gresini Racing Ducati
2 Pedro Acosta 🇪🇸 Red Bull KTM Factory Racing KTM +1.149 s
3 Fabio Di Giannantonio 🇮🇹 VR46 Racing Ducati +2.637 s
4 Raul Fernandez 🇪🇸 Trackhouse Racing Aprilia +3.519 s
5 Marco Bezzecchi 🇮🇹 Aprilia Racing Aprilia +3.727 s
6 Franco Morbidelli 🇮🇹 VR46 Racing Ducati +6.349 s
7 Fabio Quartararo 🇫🇷 Monster Yamaha Yamaha +7.102 s
8 Brad Binder 🇿🇦 Red Bull KTM KTM +7.352 s
9 Ai Ogura 🇯🇵 Trackhouse Racing Aprilia +7.685 s
10 Johann Zarco 🇫🇷 Honda LCR Honda +9.346 s

Not: Yamaha test sürücüsü Augusto Fernandez, yeni nesil V4 Yamaha ile ilk Sprintlerinde yarışa çıktı ve damalı bayrağı P20‘de gördü. Bu, yeni V4 Yamaha’nın üçüncü yarış hafta sonu performans verisi oldu.


Sprint Yarış Sonucu :
Classification


Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!