Kategori: MotoGP

Fabio Di Giannantonio: “Valentino Rossi bize çok yardımcı oldu”

Fabio Di Giannantonio ITA Pertamina Enduro VR46 Racing Team Ducati MotoGP

Fabio Di Giannantonio, Catalunya GP’de elde ettiği kariyerinin ikinci MotoGP zaferinin ardından Valentino Rossi’ye özel teşekkür etti. VR46 Ducati sürücüsü, efsane ismin hafta sonu boyunca kendilerine büyük katkı sağladığını söyledi.

2023 sezonunun sonunda Gresini’deki koltuğunu Marc Marquez’e kaptıran Di Giannantonio, son anda VR46 ile anlaşarak MotoGP kariyerine devam etmişti. İtalyan sürücü o günden bu yana Ducati’nin fabrika destekli motosikletlerinden birine sahip olurken, 2026 sezonunda markanın en istikrarlı isimlerinden biri haline geldi.

Catalunya GP’de Alex Marquez ve Pedro Acosta’nın karıştığı korkutucu kazanın ardından liderliği alan Di Giannantonio, kısa süreliğine duran yarışta hata yapmayarak zafere ulaştı. Bu sonuç aynı zamanda VR46 takımının 2023’ten sonraki ilk MotoGP galibiyeti oldu.

Zafer sonrası Valentino Rossi ile yaşadığı anların çok özel olduğunu söyleyen İtalyan pilot, “Vale’nin burada olması inanılmazdı. Hafta sonu boyunca bize çok yardımcı oldu. Onunla birlikte bir galibiyeti kutlamak, hayatımda hayal bile edemeyeceğim bir şeydi” ifadelerini kullandı.

Di Giannantonio ayrıca yarış sonrası pist üstündeki duygusal anlara da değinerek, “Durduğum anda onunla yaşadığım an gerçekten çok duygusaldı. Bugün tam anlamıyla çılgın bir gündü ama birçok açıdan çok mutluyum” dedi.

Catalunya GP zaferiyle şampiyonada üçüncü sıraya yükselen Di Giannantonio, Aprilia sürücüsü Marco Bezzecchi’nin sadece 24 puan gerisinde bulunuyor. Buna rağmen İtalyan sürücü şimdilik şampiyonluk hakkında konuşmak için erken olduğunu düşünüyor.

“Bu sezonki hedefim zaten şampiyonluk mücadelesinin içinde olabilmekti. Harika bir takım ve güçlü bir motosikletle bunun için elimden geleni yapıyorum” diyen Di Giannantonio, Ducati’nin zor başlangıcına rağmen gelişimlerini sürdürdüklerini belirtti.

İtalyan sürücü sözlerini, “Şu an iyi iş çıkarıyoruz ama henüz mükemmel değiliz çünkü üçüncü sıradayız. Hedefimiz Aprilia’ya daha da yaklaşmak. Çalışmaya, gelişmeye ve öğrenmeye devam etmek istiyorum” diyerek tamamladı

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!