Luca Marini’den dürüst itiraf: “Brno öncesi yapacak işimiz var”
Honda HRC sürücüsü Luca Marini, Macaristan Grand Prix’sinde elde ettiği sezonun en iyi sonucunun yanıltıcı olmaması gerektiğini belirterek Brno öncesinde motosiklet üzerinde hâlâ önemli eksikler bulunduğunu söyledi.
Balaton Park’ta beşinci sırada finiş gören İtalyan sürücü, elde ettiği sonucun büyük ölçüde ilk virajdaki büyük kazadan etkilendiğini kabul etti.
Jorge Martin’in neden olduğu kazada Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio, Raul Fernandez ve Fermin Aldeguer yarış dışı kalırken, Marini önemli puanlar toplamayı başarmıştı.
Yarış sonrasında konuşan Marini, performanslarını gerçekçi şekilde değerlendirdi.
“Aslında pozisyonumuz buydu. Önümdeki kazalar sayesinde biraz şanslıydım ve yarışı beşinci sırada tamamladım.”
İtalyan sürücü ayrıca rakip üreticilerin son bir yıl içerisinde önemli gelişim gösterdiğini de vurguladı.
“Geçen yıl Brno’ya ilk kez gidiyorduk ve Honda yeni pistlerde genellikle iyi çalışıyor.”
“Garaj tarafında motosikleti hazırlama konusunda da çok iyiyiz. Ancak diğer markalar daha fazla veri topladığında ve seviyelerini yükselttiğinde biz hâlâ eksik kalan bazı adımları tamamlayamıyoruz.”
“Bu yıl daha fazla zorlandığımızı söyleyebilirim.”
Brno öncesi uyarı
MotoGP’nin geçen yıl takvime geri dönen Brno pistine yeniden gelmesiyle birlikte Marini, Honda’nın özellikle tutunma konusunda gelişime ihtiyaç duyduğunu düşünüyor.
“Macaristan’dan olumlu ayrıldık ancak Brno’da yapacak çok işimiz var.”
“Bu pist çok sayıda akıcı viraja sahip. Bu nedenle yeterli tutunmayı bulabilmek iyi bir hafta sonu geçirmek açısından kritik olacak.”
“Hava sıcaklığının yüksek olması bekleniyor. Taraftarlar için harika bir durum ancak pist tutunmasının nasıl değişeceğini anlamamız gerekiyor. Bu özellikle bizim için çok önemli.”
Geçtiğimiz sezon Brno’da yaşadığı sakatlıkların etkilerini hâlâ taşıdığını hatırlatan Marini, bu kez daha güçlü bir performans beklediğini söyledi.
“Geçen yıl Brno’da hâlâ sakatlıklarımdan tamamen kurtulamamıştım. Bu nedenle bu hafta sonu daha rekabetçi olabileceğimize inanıyorum.”
Mir umutlu
Honda’nın diğer fabrika sürücüsü Joan Mir ise geçen yıl Brno’da elde ettiği güçlü sıralama performansını tekrar etmeyi hedefliyor.
2025 sezonunda Brno’da beşinci sıradan start alan İspanyol sürücü, yarışlarda yaşadığı olaylar nedeniyle puan alamamıştı.
“Geçen yıl hafta sonu boyunca çok güçlüydük. Brno sevdiğim pistlerden biri ve beşinci sıradan start almak bize büyük moral vermişti.”
“Koşullar biraz da bizim lehimize olursa yeniden güçlü bir hafta sonu geçirebileceğimizi düşünüyorum.”
“Şu anda sezonun en yoğun bölümündeyiz. Mugello ve Balaton Park’ta olduğu gibi mümkün olduğunca fazla veri toplamak ve tüm yarışları tamamlamak çok önemli olacak.”
Brno hafta sonu öncesinde Luca Marini, dünya şampiyonasında Honda’nın en iyi temsilcisi olarak 11. sırada yer alırken, LCR Honda sürücüsü Diogo Moreira 16’ncı, Joan Mir ise 18’inci sırada bulunuyor.










Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!