Kategori: Moto2

Moto2 Macaristan sıralama turları: Izan Guevara pol pozisyonunu kaptı, Deniz Öncü trafiğe takıldı!

Moto2 Macaristan sıralama turları seansında BLU CRU Pramac Yamaha takımının sürücüsü Izan Guevara sergilediği güçlü performansla pol pozisyonunu elde etmeyi başardı. Macaristan’da gerçekleştirilen kritik zaman karşı mücadelesinde 1:40,280lik bir dereceye imza atan İspanyol pilot, seansın en hızlı ismi olmayı başardı. Hafta sonunun bu önemli seansında ilk çizgiyi tamamlayan diğer isimler ise Filip Salac ve Senna Agius oldu. Şampiyona lideri Manuel Gonzalez ise pazar günkü büyük yarış öncesinde ancak ikinci çizgide kendisine yer bulabildi. Kazayla sarsılan Celestino Vietti ise beklentilerin uzağında kalarak ancak 12. sırayı elde edebildi.

Balaton Park Circuit pistinde ilk elemeler ve sakatlık haberi

Cuma günü Macaristan’da yapılan antrenmanların ardından 14 Moto2 pilotu cumartesi günü doğrudan Q2 seansına katılım hakkını elde etmişti. Bu isimler Manuel Gonzalez, David Alonso, Filip Salac, Ivan Munoz, Izan Ferrandez, Collin Veijer, Alex Escrig, Daniel Holgado, Senna Agius, Ivan Ortola, Izan Guevara, Tony Arbolino, Barry Baltus ve Angel Rueda olarak sıralandı. Alanın geri kalan pilotları ise cumartesi günü Q1 seansında piste çıkmak zorunda kaldı. Bu isimler arasında şampiyona üçüncüsü Celestino Vietti de yer ediyordu. Cuma günü Balaton Park Circuit pistinde, Austin’deki kazasının ardından pistlere geri dönüş yapan Angel Piqueras ise sakatlığının nüksetmesi üzerine hafta sonunun geri kalanından çekildi. Genç sürücü iki hafta sonra Brno’da yapılacak yarışta şansını yeniden deneyecek.

Gonzalez’den FP2 seansında tur rekoru

Cumartesi günü gerçekleştirilen Moto2 Macaristan sıralama turları koşullarında pilotlar için ideal şartlar mevcuttu. Hava sıcaklığı 24 santigrat derece olarak ölçülürken, pist yüzeyi sıcaklığı ise 44 dereceye kadar ulaştı. Sabah saatlerinde koşulan FP2 seansında şampiyona lideri Manuel Gonzalez, 1:39,913 dakika ile tur rekoru kırmayı başardı. İspanyol sürücü böylece cuma günü yine kendisine ait olan en iyi dereceyi saniyenin onda üçü kadar geliştirmeyi başardı.

Q1 seansında Vietti kazası ve Deniz Öncü’nün trafik şanssızlığı

Zaman turlarının ilk bölümü olan Q1 seansında Alonso Lopez 1:40,763 dakika ile en hızlı zamanı yaptı. Seansı ilk sıralarda tamamlayan Zonta van den Goorbergh, Celestino Vietti ve Aron Canet de Q2 seansına yükselme hakkı kazandı. Ancak İtalyan sürücü Vietti, 15 dakikalık seans esnasında 12. virajda sert bir kaza yaptı. Bu kaza nedeniyle SpeedRS ekibi, İtalyan pilotun Boscoscuro motosikletini Q2 seansına yetiştirebilmek adına büyük bir zaman baskısı ve stres altına girdi. MotoGP pilotlarının aksine, Moto2 ve Moto3 kategorisindeki sürücülerin yedek motosiklet kullanma hakkı bulunmuyor.

Aynı seansta mücadele eden temsilcimiz Deniz Öncü için ise işler planlandığı gibi gitmedi. Sıralama turlarına Q1 seansından başlayan temsilcimiz, son hızlı tur haklarında podyum mücadelesi veren dört Boscoscuro şasili sürücü ile arka arkaya piste çıktı. Yoğun trafikte temiz bir tur bulmaya çalışan temsilcimiz Deniz Öncü, ön grupta yapılan hatalardan ve yaşanan ritim kaybından doğrudan etkilendi. Bu trafik nedeniyle istediği temiz turu atmakta zorlanan temsilcimiz, 1:41,560‘lık derecesiyle seansı tamamladı. Bu sonuçla birlikte ELF Marc VDS pilotu, pazar günkü yarışa 23. sıradan başlayacak.

Q2 seansında nefes kesen pol pozisyonu mücadelesi

Büyük heyecana sahne olan Q2 seansında pilotlar Türkiye saati ile tam 14.05‘te piste çıkış yaptı. Vietti’nin mekanikerleri o esnada halen motosikletin onarım işlemlerini sürdürüyordu. VR46 Akademisi pilotu Vietti, takımının yoğun çalışmasıyla ancak 2 dakikalık bir gecikmeyle piste dahil olabildi. Seansın hemen başında Ivan Ortola 1. virajda düştü. İspanyol pilot kazadan yara almadan kurtulurken motosikleti ciddi hasar gördü. Bu sırada ilk en iyi derece 1:41,172 dakika ile David Alonso’dan geldi.

Ardından seans genelinde kırmızı sektör zamanları peş peşe gelmeye başladı. Alonso en iyi turunu 1:40,698 dakikaya çekti. Hemen sonrasında ise Collin Veijer 1:40,570 dakika ile liderliği devraldı. Seansın ilk yarısı tamamlanmak üzereyken şampiyona lideri Gonzalez 1:40,341 dakika ile zirveye oturdu. Guevara ise 1:40,437 dakika ile en hızlı ikinci zamanı yaptı. Bu derecelerin ardından Filip Salac 1:40,304 dakika ile liderliğe yükseldi. Seansın tam ortasında ilk 5 sıra Salac, Gonzalez, Guevara, Veijer ve Holgado şeklinde dizildi. Vietti ise bu dakikalarda 16. sırada kalmıştı.

Son dakikalarda gelen Izan Guevara üstünlüğü

Zaman turlarının bitimine 6 dakika kala sürücüler son denemeleri için piste çıktı. Intact takımı pilotu Senna Agius hızlı bir turla 2. sıraya kadar tırmandı. Vietti ise bu bölümde kendisini 13. sıraya atmayı başardı. Seansın bitimine yarım dakika kala sahneye çıkan Izan Guevara, 1:40,280 dakika ile yeni bir en iyi derece kaydetti ve bu dereceyi kalan sürede kimse geçemedi.

Böylece ilk çizgiyi Filip Salac ve Senna Agius tamamlamış oldu. Yarışa 2. çizgiden başlayacak isimler Manuel Gonzalez, Alex Escrig ve Daniel Holgado oldu. Üçüncü start çizgisini ise Collin Veijer, Alonso Lopez ve Davide Alonso oluşturdu. Yaşadığı kazanın ardından seansa yetişen Celestino Vietti ise Moto2 Macaristan sıralama turları sonucunda ancak 12. sırayı elde edebildi.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!