Kategori: MotoGP

MotoGP Macaristan: Sprint Zaferi Marquez’in, Toprak En İyi Yamaha Pilotu!

Macaristan’da harika bir havada düzenlenen MotoGP Macaristan sprint yarışını Marc Marquez kazandı. Neredeyse boş tribünler önünde gerçekleştirilen mücadelede pistlere geri dönen şampiyon; Acosta, Bezzecchi, Di Giannantonio ve Martin gibi rakiplerine adeta bir ders verdi. Çaylak isimlerin Balaton Park Circuit üzerindeki performansları ise oldukça ikna ediciydi.

Mücadelenin yarı dönemine gelindiğinde lider konumdaki Marc Marquez avantajını sabitledi. İkinci sıradaki Acosta, takipçisi Marco Bezzecchi’nin 1,5 saniye önünde yer alıyordu. Fernandez ile arasında ise 2 saniye fark vardı. Ducati ikilisi Di Giannantonio ve Bagnaia için yarış hayal kırıklığıyla geçti. İki sürücü 7. turda ancak 9 ve 10. sıralarda kendilerine yer bulabildi.

MotoGP Macaristan Pistinde Son Turlar ve Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu

Sondan 3 tur önce lider Marc Marquez farkı 2,4 saniyeye kadar çıkardı. Acosta ise Fernandez ve Aldeguer ile çekişen Bezzecchi’nin önünde ikinciliğini güvenle korudu. Final bölümünde hata yapmayan Marc Marquez, MotoGP Macaristan ayağında rakiplerine bir ders vererek sprint galibiyetine ulaştı.

Marc Marquez podyumun zirvesine çıkarken Di Giannantonio ve Bagnaia son dünya şampiyonası puanı için sert bir mücadeleye girişti. Raul Fernandez yarışı 4. sırada tamamlarken; Aldeguer, Martin ve Moreira onun arkasında sıralandı. Enea Bastianini 8. olarak puan almayı başarırken takım arkadaşı Maverick Vinales 19. sırada kaldı. Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu ise harika bir kapanışa imza attı. (Bilgi notu: Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu yarışa 18. sıradan başlamıştı.) Son turda Jack Miller’ı geride bırakan temsilcimiz, 13. sıraya yerleşti ve en iyi Yamaha pilotu oldu.

Şampiyonada Son Durum

Bu sonuçların ardından Marco Bezzecchi dünya şampiyonasındaki liderliğini sağlamlaştırdı. Toplam 44 yarışın 15. etabı geride kalırken, Aprilia fabrika pilotu takım arkadaşı Martin’in 20 puan önünde bulunuyor. Yarışı puansız kapatan Fabio Di Giannantonio sprintin en büyük kaybedeni oldu. Pedro Acosta ise ikincilikle birlikte şampiyona üçüncüsüyle olan farkı kapattı. Aprilia, Marc Marquez galibiyetine rağmen 225 puanla üreticiler klasmanında net bir şekilde liderliğini koruyor.

Yorumlar

0 yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!