Ana Sayfa Forum MotoGP MotoGP 2027 Yeni Dönem Kadro Tahminleri

Etiket: , , ,

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
    Katılımcı

Transfer dedikoduları ve tahminlerimizi bu başlıkta toplayalım.

Ducati:
    * Marc Marquez: tabi ki kalacaktır. Yanına ona sorsalar kardeşini ister, ama yönetim aşağıdaki adayı daha çok isteyecektir.
    * Pedro Acosta: ktm den ayrılmak istiyor ve 2027’de kazanan bir paket istiyor.

Gresini:
    * Fermin Aldeguer: 2025 yılın çaylağı, kendini ispatladı ve kalacaktır.
    * Fabio DiGiannantonnio: Rossi vr46 nın komple değişeceğini söyledi, DiGia yuvasına, gresini’ye dönecektir. Kontratı zaten doğrudan Ducati üzerinden.

VR46:
    * Nicolo Bulega: Çaylak sezonunda ve ikinci sezonunda sbk şampiyonluk mücadelesi verdi, Bautistayı sildi. 2026 sbk şampiyonu da olup gelecektir.
    * Luca Marini: Honda yeniden yapılanınca koltuk kalmayacak, o da half-brother’ının takımına geri gelecektir.
    ——————————————————————
    Aprilia:
    * Marco Bezzecchi: Zaten kontrat imzaladı. Aprilia’ya çok alıştı, sonuna kadar hak etti.
    * Francesco Bagnaia: Normalde son spek paket verirlerse seve seve VR46 ya da gidebilir. Ama çifte dünya şampiyonu olarak fabrika takımı isteyecektir.

Trackhouse:
    * Raul Fernandez: Kendini geç de olsa ispatladı, kalacaktır.
    * Ai Ogura: Kalması yüksek olasılık. Ama giderse de full fabrika desteği ile LCR Honda’ya gider.
    ——————————————————————
    KTM:
    * Alex Marquez: Ducati fabrikanın tercihini Acosta’dan kullanmasından sonra fabrika takımı isteyecektir ve KTM yüksek olasılık.
    * Maverick Vinales: Enea ile benzer yarış performansında olmasına rağmen nedense daha ön planda tutuluyor. Fabrika ikinci koltuk için tercih edilecektir. Lorenzo ile işbirliği de var.

Tech3:
    * Enea Bastianini: Sıralamalarda kendini gösteremiyor, yarışta ise çok başarılı. Kalacaktır.
    * Brad Binder: Geçen sezonu iyi geçirmedi, KTM de çok ileri gidemiyor. Bu sezon yine orta sıralarda kalsa da tech3 e kaydırıp Binder ile devam edeceklerdir.
    ——————————————————————
    Honda:
    * Fabio Quartararo: İlk açıklanacak transferlerden olabilir, zaten parasına kadar konuşuluyor (15-20m).
    * Joan Mir: Çok düşüyor ama Honda’da biri podyum görecekse de bu Mir oluyor. Pandemi sezonu dünya şampiyonu. Tercih Mir olacaktır.

LCR:
    * Johann Zarco: Yaşı ilerliyor ama mihrap yerinde. Kalacaktır. Kalmaz emekli olursa da Ogura’yı çekip idemitsu sponsorluğunu geri getirirler.
    * Diogo Moreira: Başarılı bir çaylak sezonu geçirecektir. Takımda kalacaktır.
    ——————————————————————
    Yamaha:
    * Toprak Razgatlıoğlu: Quartararo da yolcuyken, fabrika çıkışını kesinlikle yaparız.
    * Jorge Martin: Quartararo Hondaya gidecek, Bagnaia da Yamaha istemeyecek, Aprilia için nabız yoklayacak. Aprilia zaten hiç sevemedi Martin’i çünkü sevecek bir başarısı da yok, markaya bir aidiyeti de yok. Bu şartlar altında Yamaha’ya gidecektir.

Pramac:
    * David Alonso: David Alonso şampiyonluğa yürürse GP çıkışını yapacaktır. Pramac en olası takımlardan.. Binder ile devam etmezlerse KTM de Tech3 e çekebilir, WP süspansiyon kullanıyor. Ogura LCR a kayarsa, Trackhouse da olabilir. Ama öyle veya böyle Alonso gelecek.
    * Izan Guevera / Daniel Holgado: Şu anda pramac moto2 sürücüsü Izan başarılı bir sezon geçirirse çıkış yapabilir. Alonso ile beraber Holgado da şampiyonluk favorilerinden. Ama aynı anda iki çaylak istemezlerse, Miller bir sezon daha kalabilir.

Rins emekli… Morbidelli seçenek bulamadım… Zarco emekli olursa ihtimalden bahsettim (ogura)… Miller emekli olabilir… Binder emekli olabilir… Marini VR46 da test sürücüsü de olabilir (o durumda Arbolino/Lunetta tipi bir italyan gelebilir)…

(Michelin’e alışık emekliler SBK ya gidebilir, orası da Michelin’e geçiyor. Rins emekli derken MotoGP den emekli anlamında)

Yalçın Çeker
    Anahtar yönetici

2026 MotoGP Takım Kadroları

YAMAHA 🇹🇷 Toprak Razgatlıoğlu 🇪🇸 Jorge Martin
    PRAMAC 🇪🇸 Alex Rins 🇨🇴 David Alonso
    DUCATI 🇪🇸 Marc Marquez 🇪🇸 Pedro Acosta
    VR46 🇮🇹 Franco Morbidelli 🇮🇹 Luca Marini
    GRESINI 🇪🇸 Fermin Aldeguer 🇮🇹 Fabio Di Giannantonio
    APRILIA 🇮🇹 Marco Bezzecchi 🇮🇹 Pecco Bagnaia
    TRACKHOUSE 🇯🇵 Ai Ogura 🇪🇸 Raul Fernandez
    KTM 🇪🇸 Alex Marquez 🇪🇸 Maverick Viñales
    TECH3 🇮🇹 Enea Bastianini 🇹🇷 Deniz Öncü
    HONDA 🇫🇷 Fabio Quartararo 🇪🇸 Joan Mir
    LCR 🇫🇷 Johann Zarco 🇧🇷 Diogo Moreira

• Bu yanıt 1 ay 2 hafta önce önce Yalçın Çeker tarafından değiştirildi.
    Katılımcı

Çok yerinde tahminler. Şahsi düşüncem Nicolo Bulega’nın MotoGP için en azından bu kadar karışık transfer piyasasında 2027 için yer almayacağı yönünde. Fabrika motosikleti ile SBK derecesine ulaşamadı ayrıca önüne gelen wildcard fırsatlarını da iyi kullandığını düşünmüyorum. David Alonso ise çok muhtemel Moto2 şampiyonluğuna ulaşabilirse ki (takım arkadaşı Holgado kolay kolay bırakmayacak gibi) MotoGP transferini Gresini ile yapabileceğini düşünüyorum. Marini için son fırsat abi kontenjanını kullanmak olacaktır. Son olarak Honda’nın projedeki birinci sürücüsü olarak Joan Mir’i takımda tutacağına inanıyorum. Çok başarılı tahminler. Bahsettiğiniz VR46 çaylağı muhtemelen Celestino Vietti olabilir, zaten bunun denemesi yapıldı.

• Bu yanıt 1 ay 2 hafta önce önce Avatar fotoğrafıEmir Sünbül tarafından değiştirildi.
    Katılımcı

Evet ben de ilk yazdığımdan sonra motogp sürücülerinin tahminleri arasında Vietti çok gördüm. Yaşı biraz ilerledi ve tam olarak kendini gösteremedi Moto2’de diye onu ilk aşamada düşünmemiştim. Ama test yaptı, haliyle Valentino abisi bir şans vermek isteyebilir.

Bulega dememdeki sebep, VR46 Ducati bağlantısı devam ederse, Ducati’nin aynı zamanda test sürücüsü, Pirelli lastikleri biliyor. 2027 için güzel bir seçenek olur hem mevcutta Ducati markası ile, hem geçmişte VR46 takımı ile bağlantısı var.

Wildcard fırsatında elinden geleni yaptı ama o da Pirelli’den Michelin’e bir anda geçmiş oldu ve yarış haftasonlarında çözmek kolay değil. Toprak da ne kadar uğraşıyor, Michelin ne kadar hassas, bunları görüyoruz.

Ali erkan
    Katılımcı

Bence bu sene moto2 de Deniz ÖNCÜ senesi olacak ve bu sayede ktm yerine yamaha pramac’a geçecek. Valentino ducatiye artık şampiyon olabilecek bir takım kurmak istediğini söyledi. Bence vr46 David ALONSO ve Pecco. Aprillia da BEZZECCHİ nin yanına Raul FERNANDEZ gider. Trackhouse da Dani HOLGADO çaylak olarak gelir.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.