Valentino Rossi’den VR46’ya Müzik Temalı Özel Mugello Tasarımı
“Motorlar sahneye çıkıyor – VR46, İtalya GP’sine rengârenk bir dokunuş yapıyor!”
Valentino Rossi, İtalya Grand Prix’si için Franco Morbidelli ve Fabio di Giannantonio’nun süreceği özel tasarımı tanıttı. VR46 Ducati pilotlarının Mugello’daki yarışta kullanacağı bu renkli motosiklet, yalnızca bir tasarım değil; dostluk, müzik ve tutkuyu birleştiren bir sanat eseri.
Kuzey Işıkları, Müzik ve Mugello
Perşembe sabahı tanıtılan tasarım, mor ve açık mavi tonlarıyla İtalyan şarkıcı Cesare Cremonini’nin son albümünden ilham alıyor. Rossi, Cremonini ile 20 yıl önce bir konser sonrası tanıştıklarını belirterek şunları söyledi:
“Cesare bir rock yıldızı ve İtalya’nın en önemli seslerinden biri. Müzik ve MotoGP, milyonlara ilham veren iki duygu kaynağı. Aldo Drudi ile birlikte motosiklete bu albümün grafiklerini uygulamaya çalıştık, hiç kolay olmadı ama sonuç mükemmel.”
Cremonini ise Kuzey Işıkları’ndan esinlenen bu renklerin, iki tutkunun birleşimini temsil ettiğini vurguladı:
“Bu, aynı tutkuyu paylaşan dostların sarılması gibi bir proje. Mugello’da piste çıkmasını görmek için sabırsızlanıyorum. Sonra sahnemde de bir kupa gibi sergileyeceğim.”
Morbidelli ve Di Giannantonio: Renklerimizle Zirveye
Şampiyonada dördüncü sırada olan Morbidelli (GP24) ve fabrika spesifikasyonu GP25 ile yarışan di Giannantonio, bu özel tasarımın onlara motivasyon kattığını söylüyor.
Morbidelli:
“Valentino ve VR46 takımı bize bu tasarımı sunarak büyük bir ayrıcalık verdi. Artık iş bize düşüyor: bu renkleri hak ettikleri yere, zirveye taşımak.”Di Giannantonio:
“Bu renkler harika. Podium için savaşacağız, eğleneceğiz ve umarım bu özel tasarımı kutlama şansımız olur.”
Her iki pilot da 2025 sezonunda birer kez podyum gördü: Morbidelli Arjantin’de, Di Giannantonio ise COTA’da. Morbidelli ayrıca Katar’daki lastik ihlali sonrası Maverick Viñales’in cezasıyla üçüncülüğe yükselmişti.
Rossi’nin Mugello Efsanesi Devam Ediyor
2002-2008 yılları arasında Mugello’da aralıksız yedi kez kazanan Rossi, bu pisti “yılın en özel yarışı” olarak tanımladı. 2009’da ise seriyi Ducati ile kazanan Casey Stoner bozmuştu. Şimdi ise Rossi’nin takımı VR46, İtalya GP’sinde podyumda hem hız hem de estetikle parlamayı hedefliyor.