Di Giannantonio: “Brno’da galibiyet mücadelesi verebiliriz”
Di Giannantonio: “Brno’da galibiyet mücadelesi verebiliriz”
VR46 Ducati sürücüsü Fabio Di Giannantonio, geçirdiği parmak operasyonuna rağmen Çekya Grand Prix’sinde galibiyet mücadelesi verebileceğine inandığını söyledi.
2026 MotoGP sezonunda Ducati’nin şampiyonadaki en başarılı ismi olan İtalyan sürücü, Barcelona’da Alex Marquez’in büyük kazasında motosikletten kopan parçaların kendisine isabet etmesi sonucu parmağından sakatlanmıştı.
Kazanın ardından ağrılarla mücadele etmesine rağmen yeniden başlayan yarışı kazanmayı başaran Di Giannantonio, Mugello’da Sprint podyumu elde etmiş, Balaton Park’ta ise ilk virajdaki büyük kazaya karışmasına rağmen son sıradan 12’nciliğe kadar yükselmeyi başarmıştı.
Macaristan GP sonrası verilen arada Roma’da operasyon geçiren İtalyan sürücü, Brno hafta sonuna yüksek moralle geliyor.
Di Giannantonio yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Brno pistini çok seviyorum. Takvimdeki en etkileyici pistlerden biri olduğunu düşünüyorum. Son yarıştığımız pistlerden oldukça farklı bir karaktere sahip.”
“Piste dönmek ve potansiyelimizi yeniden göstermek için sabırsızlanıyorum. Bu yüzden Çekya’daki hedefimiz yeniden galibiyet mücadelesi vermek.”
VR46 sürücüsü operasyon geçirmesine rağmen henüz tamamen iyileşmediğini de kabul etti.
“Macaristan’dan sonra verilen arada Barcelona’daki kazada sakatlanan parmağım için cerrahi müdahale geçirmeye karar verdim.”
“Parmağım yüzde 100 seviyesinde değil ancak Brno için hazırım. Dünya şampiyonasında ilk üçte yer alıyoruz ve özgüvenimiz oldukça yüksek.”
“Çok iyi çalışıyoruz ve aynı yönde ilerlemeye devam etmemiz gerekiyor.”
Şampiyonada üçüncü sırada bulunan Di Giannantonio, Brno hafta sonuna lider Marco Bezzecchi’nin gerisinde girerken, KTM sürücüsü Pedro Acosta’nın da yalnızca altı puan önünde bulunuyor.
Morbidelli çözüm arıyor
VR46’nın diğer sürücüsü Franco Morbidelli ise son iki Grand Prix’de aldığı 14’üncülüklerin ardından takımın yaşadığı tutunma problemini çözmeye çalıştıklarını açıkladı.
İtalyan sürücü, özellikle arka lastik tutunması konusunda önemli sorunlar yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bu arada takım ve mühendislerle birlikte çok yoğun çalıştık.”
“Neden yeterli tutunmayı bulamadığımızı anlamaya ve daha hızlı olabilmek için çözümler üretmeye çalışıyoruz.”
“Yaptığımız çalışmalara güveniyorum. Elimizde analiz edilecek çok fazla veri ve bilgi var.”
“Brno’ya bazı çözümlerle gitmeyi umuyoruz.”
VR46 ekibi, Brno hafta sonunda bir yandan Di Giannantonio ile galibiyet mücadelesi vermeyi hedeflerken, diğer tarafta Morbidelli’nin yaşadığı performans sorunlarını çözmeye çalışacak.










Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!