Kategori: MotoGP

Jorge Martin: “Assen bizim için kazanılması gereken bir yarış değil”

MotoGP dünya şampiyonasında sezonun ilk bölümüne damga vuran Aprilia, son haftalarda yaşadığı sorunların ardından Assen hafta sonuna baskı altında geliyor. Ancak Jorge Martin, Hollanda Grand Prix’sinin takım için “kazanılması gereken” bir yarış olmadığını söyledi.

Macaristan ve Brno’da yaşanan olaylar sonrasında Ducati yeniden şampiyonluk mücadelesine ortak olurken, Aprilia cephesinde son haftalar oldukça zorlu geçti.

Aprilia’nın üstünlüğü erimeye başladı

Sezonun ilk bölümünde şampiyonada büyük avantaj yakalayan Aprilia, son yarışlarda önemli kayıplar yaşadı.

Katalonya’da Jorge Martin’in yarış dışı kalmasıyla başlayan süreç, Balaton Park’taki ilk viraj kazasıyla devam etti. Milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu’nun da puan aldığı Macaristan yarışında Martin, takım arkadaşı Marco Bezzecchi dahil dört sürücünün yarış dışı kalmasına neden olmuştu.

Brno’da ise şampiyona lideri Bezzecchi’nin sprint yarışındaki olaylar nedeniyle ana yarıştan men edilmesi Aprilia için yeni bir darbe oldu.

Bu gelişmeler sonrasında:

  • Marco Bezzecchi liderliğini koruyor.
  • Jorge Martin liderin sadece 8 puan gerisinde bulunuyor.
  • Fabio Di Giannantonio farkı 23 puana indirdi.
  • Marc Marquez ise son iki yarıştaki yükselişiyle 40 puan geriye kadar geldi.

“Önemli olan hissi yeniden bulmak”

Jorge Martin, Assen’in bir dönüm noktası olmadığını düşünüyor.

“Şu an için bunun kazanılması gereken bir yarış olduğunu düşünmüyorum.”

“Benim için önemli olan yeniden doğru hissi bulmak.”

İspanyol sürücü, motosikletle yeniden uyumu yakalaması halinde her hafta sonu zafer ve podyum mücadelesi verebileceğine inanıyor.

“Bu hissi bulabilirsek her hafta sonu zafer ve podyum için savaşabileceğimi biliyorum.”

“Le Mans’tan sonra gelişim durdu”

Martin, Aprilia’nın sezon içindeki gelişiminin durduğunu da kabul etti.

“Le Mans’a geldik ve o noktadan sonra gelişmeyi bıraktığımızı düşünüyorum.”

“Rakiplerin geleceğini biliyordum. Bu yüzden temel ayarlarımızı geliştirmeye devam etmeliyiz.”

Son haftalarda Ducati’nin önemli bir yükseliş göstermesi, Aprilia üzerindeki baskıyı artırmış durumda.

“Mühendis olmak istemiyorum”

Jorge Martin son yarışlarda özellikle ön lastik hissi konusunda sorun yaşadığını söyledi.

Brno’da doğrudan Q2’ye kalamayan İspanyol sürücü, çözümü teknik ekibin bulmasını bekliyor.

“Mühendis olmak istemiyorum.”

“Ben sürücü olmak istiyorum.”

“Takıma yorumlarımı ilettim ve yarın denemek için bazı fikirleri olduğunu düşünüyorum.”

Martin, motosiklet üzerinde yeterince kilometre yapamadığını da ifade etti.

“Birçok yarışta hızlıydım ama her zaman yüzde yüz durumda değildim.”

“Belki de sadece Le Mans’ta mükemmel hissi bulabildim.”

Assen kritik önem taşıyor

Assen doğrudan bir “kazanmak zorunda” yarışı olmasa da Aprilia açısından son derece önemli bir hafta sonu olacak.

Son haftalarda yaşanan kazalar, cezalar ve puan kayıpları sonrasında takımın yeniden istikrar yakalaması gerekiyor.

Özellikle Marc Marquez’in son iki yarışta elde ettiği zaferler sonrasında şampiyonluk mücadelesi yeniden şekillenirken, Aprilia’nın Assen’de vereceği cevap sezonun geri kalanı açısından belirleyici olabilir.

Yorumlar

1 yorum